2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin Türk Müziği Festivali başlıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin'de yaşayan insanların kültür ve sanata çok yakın olduğunu belirterek, 'Mersin' denince artık akla kültür ve sanatın geldiğini söyledi.

Özcan, Mersin Oteli'nde düzenlediği toplantıda, 3-7 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan 2. Mersin Türk Müziği Festivali ile ilgili açıklamalarda bulundu. Festivalin yarın akşam Emel Sayın konseri ile başlayacağını belirten Özcan, aynı zamanda festivalle birlikte Kongre Merkezi'nin de açılacağını söyledi.

Kongre Merkezi'nin resmi açılışının CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da katılımı ile ileriki bir tarihte gerçekleşeceğini kaydeden Özcan, Kongre Merkezi Projesi'nin Mersin'in şeref projesi olduğunu belirtti. Özcan, Kongre Merkezi inşaatı sırasında şikayetler olduğunu, dilekçeler verildiğini ve inşaatın bir kaç kez durdurulduğunu hatırlatarak, " Çok sıkıntı çektik, müfettişler geldi-gitti. Ama bütün incelemeler sonunda yasalara uygun olduğu tespit edildi ve bu muhteşem eser ortaya çıktı" dedi. 

Bu eserle Mersin'in bir kimlik kazandığını savunan Özcan, "Mersin'de yaşayan insanlar kültür ve sanata çok yakın. Bunu her fırsatta ifade ediyorum. Türkiye'nin hiç bir yerinde 4 tane ayrı festival yapılmıyor. Mersin'de Türk Sanat Müziği Festivali, Klasik Batı Müziği Festivali, Tiyatro Festivali ve Ramazan ayından sonra belediyenin düzenlediği Müzik Festivali var. Bu Mersin'e bir kimlik kazandırdı. Türkiye'de 'Mersin' dediğimiz zaman herkesin aklına artık kültür ve sanat geliyor. Festivaller nedeniyle hiç Mersin'i görmemiş basın mensupları da buraya geliyor. Mersin'in gerçeklerini görüyor" diye konuştu.

Mersin'e dışardan bakıldığında sanki terör şehri, yaşanmaz bir şehirmiş gibi göründüğünü vurgulayan Özcan, ama buraya gelenlerin şehrin güzelliklerini gördüklerinde, insanların kültür ve sanata olan yakınlığını gördüklerinde hayretler içinde kaldıklarını söyledi. Türkiye'nin hiç bir yerinde opera ve baleye gösterilen ilginin bu kadar büyük olmadığını ifade eden Özcan, nüfusa oranla Mersin'in bu konuda bir numara olduğunu belirtti.

Kongre Merkezi'nin yarın akşam Türk Müziği Festivali kapsamında Emel Sayın konseri ile hizmete gireceğini dile getiren Özcan, Atatürk Parkı içinde yapılan Kongre Merkezi'nin Mersin'in simgesi olduğunu kaydetti. Kongre Merkezi'nin Mersin'in bütün fotoğraflarına girecek bir simge olduğunu yineleyen Özcan, içinde bin kişilik konferans salonunun yanı sıra 800 kişilik balo salonu ve sergi salonunun bulunduğunu belirtti.

Kongre Merkezi'nin toplam 64 bin metrekarelik bir alanı kapsadığını söyleyen Özcan, Atatürk Parkı'nın diğer kısımları ile birlikte 150 dönümlük peyzaj çalışmasının tamamlandığını ve yaklaşık 6 yıldır süren Atatürk Parkı çalışmasının böylelikle sona erdiğini belirtti.

Konuşmasında her yıl Mersin Üniversitesi ile işbirliği içerisinde düzenledikleri heykel sempozyumuna de değinen Özcan, bu çalışmalarda 120 heykele sahip olduklarını ve bunlardan 50 tanesinin kentin belli bölgelerine yerleştirileceğini ifade etti. Özcan, heykel çalışmasının da kültür ve sanat çalışmaları ile bir birini tamamladığını söyledi.

Macit Özcan, yarın akşam yapılacak olan Emel Sayın konserinin, içeriye giremeyenler için dışarıda sinevizyon kurulacağını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 12:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?