4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin ulaşımına 30 yeni otobüs

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin ulaşım sorununu çözmek için aldığı 30 otobüsten 3'ü bugün geldi. 

Otobüsleri Cumhuriyet Alanı'nda tanıtan Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, şu an 3 otobüs teslim aldıklarını, her ay 3-4 otobüsün hizmete gireceğini belirterek, yıl sonuna kadar 30 otobüsü hizmete sunmayı hedeflediklerini bildirdi. 

Belediyenin kendi olanaklarıyla aldığı klimalı otobüslerin her birinin yaklaşık 160 bin Euro'ya mal olduğunu ifade eden Başkan Özcan, otobüslerin hangi hatlarda çalışacağını henüz belirlemediklerini kaydetti. 

Otobüslerde İstanbul ve Ankara'daki gibi "akıllı kart" sistemini uygulayacaklarını dile getiren Özcan, bütçeleri elverdiği ölçüde otobüs sayısını 100'e çıkaracaklarını kaydetti.

Özcan, itfaiye araçlarının yenilenmesinin ardından toplu taşıma araçlarını da yenileme yoluna girdiklerini belirterek, çöp konusunda ÇED raporunu aldıklarını ve arıtma tesisinin de ihale sürecine girdiğini söyledi. 

Söz verdikleri bütün projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Özcan, 

hafif raylı sistem projelerinin de Devlet Planlama Teşkilatı'nın yatırım programına alınması için çalışmalara devam ettiklerini belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 18:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tugay Gunel IP: 88.224.10.xxx Tarih : 14.07.2006 16:14:22
ben unıversıte ogrencısıyım ve mersın gıbı guzel mersın gıbı rahat bır sehır cok zor bulunur .mersıne bu ozellıklerı kazandıran sayın macit ozcana cok tesekkur ederım.o mersin icin bulunmaz bır ınsan. mersın ıcın yaptıkları ortada,ınsallah hafıf raylısıstemde en kısa zamanda hal olur da trafık ıyıce rahatlar. otobusler ıyı ama sayısı yetmez .herseye ragmen macit ozcana herkes mınnet borclu onu saygılarımla slm lıyorum hızmetlerının devamını dılıyorum