4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin Üniversitesi İngiliz basınında

MERSİN ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZ BASININDA

Dünyanın ilk gazetelerinden biri olan İngiltere'nin saygın basın kuruluşları arasında gösterilen The Times, 'Yaratıcı Ekonomiler' başlığı altında Türkiye dosyasını ele alırken, hazırlanan haberdeyse Mersin Üniversitesi'nin (MEÜ) tanıtımı da yer aldı.

The Times'ın 22 Aralık 2009 tarihli sayısında yer alan haber çalışmasında Türkiye'ye 8 sayfa yer verilirken, haberde Türkiye'nin ekonomik ve sosyal yapısının yanı sıra finans ve eğitim durumuyla ilgili bilgiler de verildi. Türkiye-İngiltere arasındaki ilişkilerin de irdelendiği çalışmada; Türkiye'nin dünyanın en hızlı gelişen 7 ülkesinden biri olduğu yorumu yapıldı. Türkiye'deki inovasyon, yüksek öğrenim ve ikili ilişkiler konularının da işlendiği haberde Türkiye'de 7 ayrı üniversitenin de tanıtımı yapıldı. Söz konusu çalışmada MEÜ hem fotoğraflarla, hem de tanıtım yazısıyla yer aldığı bildirildi.

Dosyanın eğitim ile ilgili bölümünde; önümüzdeki 10 yıl içinde yaklaşık 8 milyon kişinin iş piyasasına adım atacağına ve uzun dönemli ekonomik kalkınmaya katkı sunacağına dikkat çekilirken; Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 'Bologna Süreci' ve Teknoparklarla ile ilgili bilgiler verildiği kaydedildi. MEÜ'nün tanıtım yazısındaysa; "Eğitim, hayata hazırlık değil, hayatın ta kendisidir" sloganı öne çıkartıldığı ve üniversitenin genel özelliklerinin yanında öğrenci ve öğretim elemanı sayılarına ilişkin bilgilerle birlikte MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın ile ilgili değerlendirmelerde bulunulduğu vurgulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 15:18:04
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 15:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?