30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Mersin Üniversitesi'nde kavga!

MERSİN ÜNİVERSİTESİNDE KAVGA

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada, 5 kişi yaralandı. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

MEÜ Çiftlikköy Kampusu Cumhuriyet Meydanı'nda 3 Mayıs Türkçülük Günü'nü kutlayan bir grup öğrenci ile karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Birbirlerine giren iki grubun kavgasını kampüste bulunan sivil polisler önleyemeyince rektörlüğün daveti ile kampüse çevik kuvvet ekibi girdi. Çevik kuvvet polisinin müdahalesiyle kavga büyümeden yatıştırılırken olaylarda 5 öğrenci taş ve sopalarla yaralandı.

Yaralılardan Tanju Gezer, Tolga Özkan, Mesut Yazar ve Fatmagül Baştürk Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı, ismi öğrenilemeyen diğer yaralı ise Özel Ortadoğu Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Yaşanan olayların ardından Cumhuriyet Alanındaki 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlamalarına devam eden öğrenciler, etkinliğin ardından olaysız olarak ayrıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi önünde bir araya gelen karşıt gruptaki öğrenciler de slogan atarak bekleyişlerini burada sürdürdü. Gerginlik nedeniyle çevik kuvvet polisleri de bir süre kampus içinde güvenlik tedbirlerine devam etti.

MERSİN ÜNİVERSİTESİNDE KAVGA
MERSİN ÜNİVERSİTESİNDE KAVGA
MERSİN ÜNİVERSİTESİNDE KAVGA
MERSİN ÜNİVERSİTESİNDE KAVGA
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2011 Salı 15:00:00
Güncelleme :3 Mayıs 2011 Salı 18:52:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?