2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı

Mersin Üniversitesi 2004-2005 öğretim yılı diploma töreni Çiftlikköy Kampusü’nde gerçekleştirildi.

Kampusteki stadyumda yapılan diploma töreni, mezun öğrencilerin geçit merasimi ile başladı. Törene, Vali Atilla Osmançelebioğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Kurmay Albay Taner Albayrak, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Rektör Prof. Dr. Uğur Oral, alt birim belediye başkanları ile veliler katıldı.

Konuşmalar bölümünde söz alan Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Oral, bu yıl Mersin Üniversitesi’nden bin 380 öğrencinin mezun olduğunu söyledi. İlk mezunlarını verdikleri 1996 yılından bugüne 15 bin 361 öğrencinin mezun olduğunu hatırlatan Oral, amaçlarının öğrencilere yeterli olanakları sağlayarak özgür düşünebilen, ülkesini seven, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, çalışkan bireyler olarak hayata atılmalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu ise öğrencilerin üniversitelerde sadece eğitim almakla kalmadığını, vizyon ve misyon sahibi de olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından 2004-2005 öğretim döneminde dereceye giren öğrencilere plaketleri Vali Atilla Osmançelebioğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Kurmay Albay Taner Albayrak, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Rektör Prof. Dr. Uğur Oral tarafından verildi.

 Mezuniyet töreni sonunda öğrenciler sevinçlerini keplerini havaya atarak gösterdi. Mersin Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törenin ardından pop sanatçısı Gülşen sahne aldı. Öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Gülşen, sevilen eski ve yeni şarkılarını seslendirdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 13:00:53
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 12:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?