30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Mersin 'uyum sorunu' yaşıyor

MERSİN 'UYUM SORUNU' YAŞIYOR

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdman Yurdu'nda, Samsunspor karşısında alınan 1-0'lık galibiyetin sevinci yaşanırken, teknik heyetse takımda yaşanan 'uyum' sorununu aşabilmenin yollarını arıyor.

Ligde belirlenen hedeflere ulaşabilme noktasında Samsunspor maçını mutlaka kazanmaları gerektiğini ve bu bilinçle sahaya çıktıklarını vurgulayan Teknik Direktör Nurullah Sağlam, rakipleri karşısında zaman zaman zorlanmalarına karşın, 3 puanı alan taraf oldukları için de mutlu olduklarını söyledi. Oyun sistemlerinde herhangi bir değişiklik olmadığını vurgulayan Sağlam, "Maça çıkmadan önce ne konuştuysak, mücadelenin büyük bir bölümünde de aynı şeyi düşündük ve bunu uygulamaya çalıştık. Tabi ki, özellikle

ikinci yarıda rakip oyunu forse etmeye çalışırken, kalesinde de ciddi pozisyonlar verdi. Bu, her takımın yaşayabileceği sıkıntılar. Ama ne yazık ki, biz bu bölümde daha akıllı ve daha net paslar atarak, skoru 2-0'a taşıyamadık. Futbol enteresan bir oyun. Bunun en acı deneyimini yaşayan takımlardan biriyiz. Rakibin gardını düşürecek golü bulmalıydık. Maç içindeki en büyük hatamız da buydu" dedi.

"BU YILI 'TOPARLANMA YILI' OLARAK GÖRÜYORUZ"

Takım olarak hala 'uyum süreci' yaşadıklarını ve bunu atlatabilmek için de sahada akıllı hareket edip, mantıklı bir oyun anlayışını ortaya koyma zorunluluğu taşıdıklarını dile getiren Sağlam, söz konusu süreçte zaman zaman istikrar sorunu yaşanabileceğini, bunun da doğal karşılanması gerektiğinin altını çizdi. Sağlam, "Yola ilk çıktığımızda ne söylediysek, bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Özellikle bu yılı; 'toparlanma yılı' olarak görüyoruz. Ancak 'ilk 6' hedefinden de asla kopmayız. Elbete ki, zaman

zaman istikrarsız sonuçlar alabiliriz ama bu hiç kimseyi aldatmasın. Ligde iyi işler yapan bir ekip olarak, taraftarımızın karşısında olacağız. Bu takım, istikrarsız sonuçlar alsa da başarısız sayılmaz. Takımdaki bu arzu ve coşku sürdüğü sürece ligde hiç kimse bizim bileğimizi bükemez ve bu süreç bizi nereye sürüklerse oraya gideceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 13:55:04
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 14:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?