4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin yeni bir stada kavuşacak

MERSİN, UEFA STANDARTLARINDA YENİ BİR STADA KAVUŞACAK

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, TOKİ ile yapılacak olan protokolle birlikte kente 30 bin kişi kapasiteli bir stadyum yapılacağını ve bu tesisin de UEFA kriterlerini taşımasının yanında olimpik özelliğiyle de öne çıkacağını söyledi.

Kentte 1951 yılından bu yana spor müsabakalarına ev sahipliği yapan tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın, bugün gelinen noktada mevcut ihtiyacı karşılayamadığının altını çizen Taşkın, bu noktada da söz konusu stadın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında yapılacak protokolle birlikte yıkılıp, yerine UEFA standartlarına uygun yeni bir stadyumun yapılması konusundaki çalışmaların sürdürüldüğünü anlattı.

Konuyla ilgili olarak merkez ilçe Yenişehir'de yer alan ve Hazine arazi olarak öne çıkan 75 dönümlük bir arazinin tahsis edildiği bilgisini veren Taşkın, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden gelen bir heyetin belirlenen alanda incelemelerde bulunduğunu ve resmi sürecin de böylelikle başlamış olduğunun altını çizdi.

Yeni stadyumun toplam kapasitesinin 30 bin kişi olacağına dikkat çeken Emrullah Taşkın, UEFA kriterlerini de taşıyan stadın olimpik bir tesis olarak da öne çıkacağını belirtti. Mersin'in 2017 Akdeniz Oyunları'na aday olduğunu hatırlatan Taşkın, adaylık sürecinde de yeni yapılacak stadın ellerini güçlendireceğini, bu nedenle de ortaya konulan çalışmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğünü kaydetti.

Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın henüz TOKİ'ye devredilmediğini ve devir işlemlerinin de yeni stadın tamamlanıp, faaliyete girmesiyle birlikte yapılacağını vurgulayan Taşkın, stattaki mevcut koşulların iyileştirilmesi ve özellikle de zeminin yenilenmesine yönelik çok ciddi çalışmaların da yürütüldüğünü ve yeni sezona yepyeni bir zeminle başlanacağının müjdesini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 12:07:03
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 15:07:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?