2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin Yeşilçam'a göz kırpıyor

Mersin’de yapımcı bir firma, üçüncü filmleri olan "Üç Kızlar"ın çekimlerine başladı.
"Tek Kadın ve Kiya" isimli uzun metrajlı sinema filmleri, 9 bölümlük "Kara Çadır" ve 6 bölümlük 2 de televizyon dizisi çeken İnciay Yapım, bu kez "Üç Kızlar" isimli filmleriyle sinema severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Çekimlerinin büyük bir kısmı Uzuncaburç Beldesi’nde gerçekleştirilen filmin Gözne, Kızkalesi, Atayurt beldeleri ile Mersin Üniversitesi’nde de çekilecek sahneleri bulunuyor. 2 üniversite öğrencisinin başından geçen maceraların anlatıldığı filmin konusu şöyle:
Buğra Satıcıoğlu (Özkan) ve Betül Aydın (Aylin), Uzuncaburç’a gitmeye karar verirler. Aynı anda beldenin tarihi güzellikleri içinde yer alan "Üç Kızlar-som altın heykelciği"ni çalmak için harekete geçen tarihi eser kaçakçıları da beldeye gelirler. Beldede hafta sonu tiyatro gösterisi vardır. Hafta sonu öncesinde tarihi eser kaçakçılarıyla Özkan’ın sevgilisi Aylin arasında heyecan verici olaylar gelişir. Tiyatro günü ise olanlar olur. Özkan, Aylin, belediye başkanı ve askerler ile kaçakçılar arasında amansız bir kovalamaca başlar.

Filmin yönetmenliğini Mersin’de yaşayan aktör Yılmaz Şerif üstlenirken, yapımcı Rüştü Aydın, bu filmle Mersin’de sinema yapımcılığının artık konuşulmaktan öte yerleşeceğine inandığını söylerken, sponsor firmaların ilgisizliğine alınmadığını kaydetti.

Aydın, "Onlar haklıdır, ilk kez sinema filmi çekilen bir şehirde elbette ne olacak sorusu sorulur. Biz bu güveni sağlayacağız. "Üç Kızlar" filmiyle bu güveni kazanıp yeni filmlere imza atacağız. Biz yapımcı olarak belki amatörüz ama bilgi ve tecrübelerimiz ışığında Yeşilçam’ı aratmıyoruz. Tek eksiğimiz sponsor firmalar. Sinema filmi üretimine katkı sağlayan firmaların da önümüzdeki yıllarda artacağına inanıyorum. Sinema kültürü Mersin’e yerleşmeli" dedi.

"Üç Kızlar" filminin yönetmeni Yılmaz Şerif, sinema kültürünün Mersin’e yerleşmesi için tüm bilgi ve tecrübelerini bu filme harcadığını söyledi. Filme destek olunması gerektiğini ifade eden Şerif, "Üç Kızlar filminin yönetmenlik teklifini aldığım zaman çok mutlu oldum. Çekimlerin gerçekleşeceği mekanları gezerken Uzuncaburç’un ne denli doğal plato olduğu ve belde dokusunun korunmuş olması beni sevindirdi. Uzuncaburç yöresinde çekilecek olan bu film, inanıyorum ki halkımızın beğenisini ve ilgisini çekecektir. Aşkın gerçek duygularını ve define avcılarının ülkemizin tarihi dokusunu, hazine uğruna nasıl tahrip ettiklerini görsel ve dramatik dille anlatan böyle bir filmi yönetmek beni gerçekten çok mutlu etti. Belirli kesimlerin bu film için bizlere destek olmaları en büyük dileğimdir. Çünkü bu film ile Mersinimiz’in ve tarihi değerlerimizin görsel manada, film içerisinde en güzel şekilde yaşatacağız. Buna inanıyorum" şeklinde konuştu.
Filmin çekimlerinin Temmuz ayı sonlarına doğru bitmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 22:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA KEMAL ÇELİK IP: 194.29.214.xxx Tarih : 19.07.2005 14:32:15
MERHABALAR, MERSİN'İMİZLE İLGİLİ HER TÜRLÜ GÜZEL BİLGİYE, TANITIMA, REKLAMA EVET DİYORUZ, HERZAMAN YANINIZDAYIZ, YETER Kİ TARİH VE DOĞAL GÜZELLİĞİ YÖNÜNDEN DÜNYANIN SAYILI ŞEHİRLERİNDEN NADİDE BİR ÇİÇEK GİBİ OLAN MERSİN'İMİZİN DEĞERİ ORTAYA ÇIKSIN, TEŞEKKÜRLER. SAYGILARIMLA, MUSTAFA KEMAL ÇELİK