4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin yeşilleniyor

MERSİN’DEKİ AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, 2003-2009 yılları arasında 86 bin hektarlık alanı rehabilite ederek ağaçlandırdıklarını, kentteki ormanlık alan oranının da yüzde 55’e ulaştığını söyledi.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen; ‘Her Köye Bir Orman Projesi’ kapsamında merkez ilçe Toroslar’a bağlı Dorukkent beldesinde bir ilköğretim okulu bahçesine fidan dikimi gerçekleştirildi. ‘Dünya Ormancılık Günü’ ve ‘Ormancılık Haftası’ kutlama etkinlikleri kapsamında Toroslar İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Toroslar Kaymakamı Mehmet Suat İlhan, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Burada konuşan Gözükara, küresel ısınma ve buna bağlı olarak yaşanan iklim değişikliğinin olumsuzlarının en aza indirilebilmesi noktasında Mersin’deki yeşil dokuyu arttırabilmenin çabası içinde olduklarını söyledi. Gözükara, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, ‘Milli Ağaçlandırma Seferberliği’ ile birlikte 2003-2009 yılları arasında 86 bin hektarlık alanı rehabilite ederek ağaçlandırdıkları bilgisini vererek, bununla birlikte verimli orman alanı oranını yüzde 55 seviyesine çıkarttıklarını dile getirdi.

2012 yılında verimli orman alanı sayasını yüzde 60 oranına yükseltmeyi hedeflediklerini kaydeden Gözükara, ayrıca 150 bin hektarlık alanda da ağaçlandırma çalışması yapılması konusunda da çalışmalara başladıklarını ifade etti. Geride bıraktığımız 2009 yılında 9 milyon 600 bin adet fidanı toprakla buluşturduklarının altını çizen Gözükara, 6 milyar tohum ekerken, 18 bin hektarlık alanın da ağaçlandırıldığını, yapılan tüm bu çalışmaların sadece Türkiye açısından değil, dünya için de oldukça önemli olduğunu savundu. Mustafa Gözükara, “İçtiğimiz suyun kalitesi ve miktarının arttırılması, soluduğumuz havanın temiz olması, ormanların çoğaltılması ve ekosistemin iyileştirilmesi ile mümkün olacaktır. ‘Milli Ağaçlandırma Seferberliği’ kapsamında başlatmış olduğumuz çalışmalarımız çok ciddi projelerle devam ediyor” dedi. Türkiye’nin geleceği olan çocuklara çevre bilincinin yanı sıra doğa sevgisinin de aşılanmasını önemsediklerini dile getiren Gözükara, bu noktada gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinin çocuklarda var olan sevgiyi de perçinleyeceğine inandığını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz ise, ormanların bir ülkenin en büyük doğal hazinesi olduğunu ifade ederek, “Ağaçlar, bir başka ifadeyle ormanlar doğanın akciğeri gibidir. Soluduğumuz hava, teneffüs ettiğimiz oksijen, yeşillik ve estetik güzellik bunların hepsi ağaçlardan elde ediliyor. Tüm bu değerlerimize sahip çıkmak zorundayız” diye konuştu. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından orman ve çevre sevgisini işleyen şiirler okunurken, Toroslar Anaokulu’nun minik sakinleri tarafından da küçük bir tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Halk oyunları etkinliğinin ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.

MERSİN’DEKİ AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 16:35:00
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 16:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?