2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin yollarına 10 yeni otobüs

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım sorunun çözülmesi noktasında satın alınan 10 adet yeni otobüsün de hizmete sunulduğu bildirildi.

Böylelikle Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006 yılından bu yana satın alınan araç sayısı da 50'ye yükselmiş oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, yaptığı açıklamada, 2006 yılından bu yana satın alınan otobüslerin, kentteki ulaşım sorununun çözümünde önemli bir misyon üstlendiğini savundu. 2 yıl önce 30 adet yeni otobüsü satın alıp hizmete sunduklarını hatırlatan Özcan, siparişi verilen 40 adet otobüsün ilk etapta 10 adedinin 31 Temmuz 2008 tarihinde kendilerine teslim edildiğini ve bu otobüslerinde yaklaşık bir aydır kentin farklı bölgelerine seferler düzenlediğini belirtti.
Özcan, bugün itibariyle kendilerine 10 adet daha otobüsün yetkili firma tarafından teslim edildiğini, geriye kalan 20 adet otobüsün de Ramazan Ayı sonuna kadar teslimatının gerçekleştirileceğini, böylelikle de toplamda 70 adet otobüsün hizmete sunulmuş olacağını kaydetti.

Satın alınan otobüsler için herhangi bir kredi alınmadığını, maliyetlerin de belediyenin kendi kaynaklarıyla karşılandığını da sözlerine ekleyen Özcan, toplu taşıma araçlarına Mersinlilerin yoğun ilgi gösterdiğini, şu anda da belediye otobüslerindeki taşıma ücretlerinin minibüslerin yarısı kadar olduğunu hatırlattı. Özcan, yeni otobüsler sayesinde her mahalleye, beldeye ve köye yeteri sayıda sefer koyacaklarını söyledi.

Hayata geçirmek istedikleri 'Hafif Raylı Sistem Projesi' hakkında da açıklamalarda bulunan Macit Özcan, "Mersin'in trafik ve ulaşım sorununu tamamen çözecek olan hafif raylı sistem projemiz hazır vaziyette. Ancak Devlet Planlama Teşkilatı yıllardır, nüfusumuz bir milyonun altında olduğu için bu projemizi desteklemiyor. Halbuki nüfusu bir milyonun altında olan birçok şehrin 'Hafif Raylı Sistem Projesi'ne onay verildi. Bu konuda Mersin, haksızlıkla karşı karşıya ancak biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 14:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?