5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin'de 15 kişi tutuklandı

Mersin'de geçen yıl sonu ile bu yılın başında yapılan 7 ayrı kaçakçılık operasyonunda 15 kişinin tutuklandığı bildirildi.



Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, düzenlediği basın toplantısında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerinin 2008 yılının son ayı ile 2009'un ilk gününde yaptığı operasyonlarda 52 kilo 203 gram eroin, 28 kilo 143 gram esrar, 2 bin 835 adet sentetik tablet, 2 bin 114 adet gümrük kaçağı içki ve 7 karton kaçak ıslak puro ele geçirildiğini söyledi. Ekizer, olaylarla ilgili adliyeye çıkarılan 15 kişinin ise tutuklandığını kaydetti.

KOM ekiplerinin, 28 Aralık 2008 günü düzenlediği planlı çalışmalarda Mersin'de yakalanan C.S, V.S ve K.A' nın üzerinden 2 bin 835 adet sentetik uyuşturucu hap bulunduğunu ifade eden Ekizer, şüphelilerden C.S ve V.S'nin tutuklandığını belirtti. Tarsus KOM Grup Amirliği görevlilerince 30 Aralık 2008 tarihinde yapılan çalışmalarda S.Ç., E.S. isimli şahıslardan toplam 22 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirildiği anlatan Ekizer bu şahısların da tutuklandığı bilgisini verdi. Ekizer, KOM Daire Başkanlığı koordinesinde Mersin, Diyarbakır ve Tarsus emniyet müdürlüklerince yeni yılın ilk günü düzenlenen 'Leylak' operasyonunda ise şehirlerarası yolcu otobüsünde yolculuk yapan H.K ve G.A. isimli şüphelilerin çantalarında yüz ayrı pakette 52 kilo eroin ele geçirildiğini, bu zanlıların da tutuklandığını ifade etti.

Sokak satıcılarına yönelik iki ayrı operasyon düzenlendiğini ifade eden Ekizer şöyle devam etti: "Van'dan Mersin'e gelen otobüste yolculuk yapan S.K.'nin üst aramasında 2 ayrı pakette 203 gram eroin ele geçirildi. Aynı gün düzenlenen bir başka operasyonda ise M.K., V.T. ve Ö.K.K. isimli şüphelilerden 347 pakette toplam 6 kilo 143 gram esrar ele geçirildi. Zanlıların 4'ü de tutuklandı." Ekizer, mali suçlarla ilgili olarak 27 Aralık 2008 günü yapılan operasyonda da sahte doktor raporu tanzim etmek suretiyle başkalarının üzerine ilaç yazdırıp belgede sahtecilik yaparak kamu kuruluşunu dolandırdıkları iddiasıyla yakalanan 5 kişinin tutuklandığını söyledi.

Ekizer, Taşucu limanındaki operasyonda da H.Z isimli şahsın aracının zulasında toplam 2 bin 114 şişe gümrük kaçağı içki ve 7 karton gümrük kaçağı ıslak puro ele geçirildiğini sözlerine ekledi.

Zaman
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 10:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?