5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Mersin'de 2 ayrı kent oluşturuldu'

DTP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aleddin Erdoğan, Mersin'de iki ayrı kent oluşturulduğunu bir yanda aşırı makyajlanan bir kent, diğer yandaysa kaderine terk edilen bir kent olduğunu söyledi. Erdoğan, belediye başkanlığı görevine getirilmesi halinde de kenti bütünleştireceğini ve insanların yaşamaktan mutlu olduğu bir kent inşa edeceğini söyledi.

29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere sıkı hazırlanan; DTP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aleddin Erdoğan, beraberindeki Akdeniz Belediye Başkan Adayı Fazıl Türk ile birlikte Mersin Nakliyeciler Sitesi'ni ziyaret ederek, burada esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi. Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı Şemsi Sor ile de görüşen Aleddin Erdoğan ve Fazıl Türk, daha sonra Mersin'in merkez ilçesine bağlı Yenitaşkent beldesinde yer alan seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Burada konuşan Erdoğan, Mersin'in Türkiye'nin en güzel kentlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, farklı etnik köken ve inanca sahip insanların bir arada; barış ve kardeşlik duyguları içinde yaşadığını, bunun yanında kentin kültürel anlamda da çok renkli bir özelliğe sahip olduğunun altını çizdi.

Erdoğan, kentin gerek eşsiz güzellikleri, gerek tarihi ve kültürel mirası, gerekse de tarım, ticaret ve turizm alanındaki mevcut potansiyeliyle eşsiz bir kent olduğunu vurguladı.

Bugün gelinen noktadaysa Mersin'de 2 ayrı kent oluşturulduğunu, bir yanda aşırı makyajlı bir Mersin, diğer yandaysa en temel belediyecilik hizmetlerinden yoksun bırakılan ve kaderine terk edilen bir Mersin olduğunu ileri süren Erdoğan, "Belediye başkanlığı görevine gelmemiz halinde kenti bütünleştireceğiz. İki ayrı Mersin değil, her alanda eşit hizmet alan, yüzü gülen insanların yaşadığı bir kent haline getireceğiz" dedi.

DTP Akdeniz Belediye Başkan Adayı Fazıl Türk de, bir dönem Akdeniz Belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatarak, "Biz 10 yıl önce belediyeyi aldığımız zaman Akdeniz'in hali içler acısıydı. Gecemizi gündüzümüze kattık Akdeniz'i Mersin'in diğer bölgeleriyle aynı seviyeye getirdik. Ama ne yazık ki, bugünkü halini görüyorsunuz. 10 yıl öncesinden daha kötü. Kimse burada tek çivi bile çakmadı. Onun için Büyükşehir'e de talibiz. Bize sadece Akdeniz yetmez, parti olarak anlayışımız; Kürdü, Türkü, Lazı, Arabı ayrım yapmadan her kese eşit hizmet götürmektir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 22:51:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bhatine IP: 78.186.244.xxx Tarih : 8.03.2009 18:21:19

Ona kaderine terk etmek denilmez.Hazır yapılan çalışmaları mahvedenler sizlersiniz.Sokak lambalarını kırmadan önce iki kere düşünün acaba onlar kimin için yapılıyor.Parklardaki banklara zarar vermeden önce iki kere düşünün acaba onlarda kimler oturuyor.Sizler akıllı uslu durdunuzda vatanı böleme yerine birlik olma gayretinde bulundunuz muda şimdi terk ediyorlar diyorsunuz.Ya seversin yada terk edilirsin.....