30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Mersin'de '2013' heyecanı

MERSİN'DE '2013' HEYECANI

Mersin'de '2013 Akdeniz Oyunları' heyecanı erken başladı. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, kentte bir dizi incelemelerde bulunup, oyunlar için gerekli hazırlıkların 2013 yılına kadar tamamlanacağını söyledi.

Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi tarafından, '2013 Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapma hakkını elde eden Yunanistan'ın, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yükümlülüklerini yerine getirmemesi gerekçe gösterilerek, 'ev sahipliği hakkı'nı bu ülkeden almasının ardından gerçekleştirilen oylamanın sonuçları Mersin'de coşkuyla karşılandı. 2007 yılında organizasyonu Yunanistan'ın Volos kentine kaptıran Mersin, bu kez amacına ulaştı ve oyunlara ev sahipliği yapma hakkını elde etti.

Dün akşam saatlerinde yaşanan söz konusu gelişmelerin ardından, Mersin'e gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, kentte bir dizi incelemelerde bulundu. Özak, 'Akdeniz Oyunları' için hayata geçirilmesi planlanan proje ve çalışmalarla ilgili olarak Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın'dan bilgi aldı. AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen'in yanı sıra kent protokolünün de eşlik ettiği Bakan Özak, önce

tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nı gezdi, ardından da stadın hemen yan tarafında bulunan Ahmet Ayas Futbol Sahası'nda incelemelerde bulundu.

Ardından beraberindeki heyetle birlikte merkez ilçe Yenişehir'de yapılması planan ve UEFA standartlarında olacağı belirtilen yeni stadyumun inşa edileceği alanı da gezen Bakan Özak, daha sonra Mersin Üniversitesi'ne geçerek, burada bin kişi kapasiteli öğrenci yurdunun inşaatı hakkında yaşanan gelişmeler hakkında Rektör Suha Aydın'dan bilgi aldı. Burada kısa bir konuşma yapan Faruk Nafiz Özak, '2013 Akdeniz Oyunları'na en iyi şekilde ev sahipliği yapmak istediklerini ve bu konudaki gerekli hazırlıkların

da 2013 yılına kadar tamamlanacağını, bundan da hiç kimsenin şüphesi olmaması gerektiğinin altını çizdi.

MERSİN'DE '2013' HEYECANI
MERSİN'DE '2013' HEYECANI
MERSİN'DE '2013' HEYECANI
MERSİN'DE '2013' HEYECANI
MERSİN'DE '2013' HEYECANI
MERSİN'DE '2013' HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 13:09:01
Güncelleme :24 Şubat 2011 Perşembe 14:40:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ö.Öztürk IP: 167.83.9.xxx Tarih : 24.02.2011 15:04:16

Mersinliler adına gurur doluyuz. Bu oyunların Mersin'de yapılması ile ilimizin ve ülkemizin standartları yükselecek,tanıtım ve ilerlememiz ivme kazanacaktır.Bu tip organizasyonları ülkemize kazandıran değerli yöneticilerimize,emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.