2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de 3 başlı bebek dünyaya geldi

Mersin Devlet Hastanesi'nde dünyaya gelen bir bebek, görenleri hayrete düşürdü. Beyin odacıklarında üretilen suyun fazla olması nedeniyle beyin tabakalarının dışarıya sarkmasıyla 3 kafalı gibi dünyaya gelen çocuğun ailesi şaşkın. Doktorlar, bebeğin yaşaması için cerrahi müdahalenin şart olduğunu belirtti.
Mersin'in Kocavilayat Kasabası'nda oturan Yaşar ve Fatma Kılıç çiftinin Mersin Devlet Hastanesi Doğum Servisi'nde dünyaya getirdiği 3. çocukları, görenleri şaşkına çevirdi. İkiz çocuk beklerken, sezaryenle 3 kafalı bir kız çocuğuna sahip olan çift şokta. Çiftçilikle uğraşan baba Yaşar Kılıç (40), hamilelik sırasında eşini kontrol için götürdüğü doktorun kendilerine ikiz çocuklarının olacağını söylediğini belirtti. Bundan önce dünyaya gelen 2 kız çocuğunun da sağlıklı olduğunu ifade eden Kılıç, bebeğin tedavisi için maddi durumunun iyi olmadığını, yetkililerden bu konuda yardım beklediğini kaydetti.
Mersin Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'nde kontrol altında tutulan ve genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen bebek için cerrahi müdahalenin şart olduğunu belirten Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Enver Şahin, durumun beyin odacıkları içerisinde üretilen suyun çok fazla miktarda olmasından dolayı beyin duvarlarının tam gelişmemesi nedeniyle bir kese şeklinde beyin tabakalarının dışarıya sarkması olarak açıkladı. Çocuğun normal kafasının yanı sıra arka kısmında ve yanında bir kafa büyüklüğünde yumrular oluştuğunu söyleyen Şahin "Tabii bu durum doğumdan önceki ultrasonda tespit edilebilirdi. Bu kısmın nasıl olduğu konusunda pek bilgim söz konusu değil. Ama tek tedavi şekli vardır o da cerrahidir. Çocuğun genel sağlık durumu iyi. Ancak böyle büyük bir cerrahi müdahaleyi kaldırıp kaldırmayacağını söylemek mümkün değil" dedi.
iha-mersin
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2004 Çarşamba 12:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?