8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Mersin'de 84 kişilik çete çökertildi

Mersin’de ’Ali Dibo’ benzeri yöntemle devlet ihalelerine fesat karıştırıp, yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında bürokratların da bulunduğu 84 kişi hakkında, 10 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Şebeke üyelerinin takip sırasında çekilmiş ses, görüntü ve fotoğrafları delil olarak dava dosyasına konuldu. Operasyon, geçen Aralık Mersin Cumhuriyet Savcılığı’na postayla gönderilen ihbar dilekçesiyle başlatıldı. ’Bayındırlık Müdürlüğü’ne iş yapan bir kısım müteahhit’ imzalı şikayet dilekçesinde, Bayındırlık İl Müdürü Zekeriye Evran’ın, ihalelere fesat karıştırıp yolsuzluk yaptığı, müteahhitlerden işin tenzilatına göre yüzde 2-4 komisyon aldığı iddia edildi.

40 KİŞİ TUTUKLANDI: Aylar süren çalışma sonucu bu yıl içinde yapılan 19 ihale mercek altına alındı. Geçen temmuz ayının son haftasında yapılan operasyonla da Bayındırlık İl Müdürü Zekeriya Evran, Müdür Yardımcıları Erol Perçen ve Zeki Kara, İl Genel Meclis Başkanı AKP’li Adem Serin, İl Genel Meclis Üyesi AKP’li Hüseyin Hasırcı ve çok sayıda memur ve müteahhidin aralarında olduğu 72 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 40’ı tutuklandı, 32’si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, olayla ilgili 12 kişi hakkında da yakalama emri çıkarıldı. Cumhuriyet Savcısı Murat Şadan Baş tarafından hazırlanan 130 sayfalık iddianamede, 84 kişinin ’suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, sahtecilik ve rüşvet’ suçlarından yargılanmları ve tüm kamu kurum ve kuruluşların ihalelerine katılmalarının yasaklanması isteniyor. Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önümüzdeki günlerde görülecek duruşma, mahkeme salonu yerine Edip Buran Spor Salonu’nda yapılacak.

Ali Ekber ŞEN/Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 11:42:03
Güncelleme :19 Ekim 2007 Cuma 11:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif ipek IP: 88.226.251.xxx Tarih : 19.10.2007 18:10:14

Mersin çetelerin ve örgütlerin üssü oldu. neyazıkki! mersinde bulunan vasıfsız insanları etkileyip bünyesine alıyor bu insanlar kolay kandırılıyor cahil insanımız biraz para verince her istedikleri oluyor. ve mersin bu konuda bir cennet ...