2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de 85. yıl coşkusu

Cumhuriyet'in kuruluşunun 85. yıldönümü Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de coşkuyla kutlanıyor.

Mersin Valiliği tarafından organize edilen kutlama etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda tören gerçekleştirildi. Buradaki törene; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve kent protokolünün yanı sıra çok sayıda öğrenci ile vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, günün anlam ve önemini belirten bir yazıyı kaleme alarak Şeref Defteri'ni imzaladı. Aksoy, şu görüşlere deftere not düştü; "Aziz Atam. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 85. yıldönümünü büyük bir gurur ve ilk günkü heyecanla kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar mesut, muvaffak ve muzaffer olması için bütün varlığımızla çalışarak, gösterdiğin hedeflere ulaşma gayreti ve azmindeyiz. Bu büyük günde bir kez daha manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, sizi, silah arkadaşlarınızı ve şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz."

Tören, Aksoy'un Şeref Defteri'ni imzalamasının ardından sona erdi. Kutlama etkinlikleri ise, Cumhuriyet Meydanı'na konuşlanan ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait olduğu belirtilen TIR'ın gezilmesiyle devam etti.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nı tanıtan TIR'ın Vali Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın ziyaret etmesinin ardından etkinlikler Kültür Merkezi'nde devam etti.

Buradaki törende ise, Deniz Kuvvetleri'nin tanıtılması, sevdirilmesi ve denizcilik bilincinin aşılanması kapsamında bir sunum gerçekleştirildi. Etkinlik; Aksoy'un, Mersin genelinde denizcilikle ilgili olarak gerçekleştirilen 'Seviye Belirleme Sınavı'nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etmesiyle son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 16:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?