30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Mersin'de afiş provokasyonu

MERSİN'DE AFİŞ PROVOKASYONU

Mersin'de bazı kişilerce şehrin çeşitli yerlerindeki bilboardlara ünlü kişilerin resimlerinin yer aldığı, 'biz bize yeteriz, bir oyumuz var o da R. Tayyip Erdoğan'a' gibi sloganların yer aldığı afişlerin yapıştırılması, hem AK Parti'nin hem de CHP'nin tepkisine neden oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, yapılan bu provakatif eylemi şiddetle kınadığını belirterek yasal süreci başlattıklarını söyledi. "Seçime 1 hafta kala yapılan bu çirkin eylem, toplumun huzurunu ve düzenini bozmaya yönelik bir eylem olduğu açıktır. Bu eylemi şiddetle kınıyoruz" diyen Salt, konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

AK Parti'ye ait bazı afişlere ve raketlere zarar verildiğini de belirten Salt, "Devlet Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'ın da yer aldığı raketlere zarar verirken eylemciler yakalanmış ve sorgularından sonra Erdemli Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilmişlerdir. 2 haftadır billboardlarımıza ve raketlerimize sabotaj yapılmaktaydı. Ancak seçime 1 hafta kala kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yapılan bu sabotajlar arttırıldı. Bu eylemler toplumun huzurunu, düzenini ve halkımızın birlik ve beraberliğini

bozmaya yönelik yapılan provakatif eylemlerdir. Bu eylemleri şiddetle kınıyoruz ve inanıyoruz ki halkımız bu tür provakatif eylemlere kanmayarak, iyi niyet taşımayan bu eylemleri boşa çıkaracaktır. AK Parti Mersin İl Başkanlığı olarak hukuki süreci başlatmış bulunmaktayız ve meselenin takipçisiyiz" dedi.

CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı'da yaptığı yazılı açıklamada, 4 Haziran Cumartesi gecesi kentin muhtelif yerlerindeki billboardlara AK Parti yanlısı afişlerin isimsiz, imzasız ve korsan olarak yapıştırıldığını belirterek, "Mersin'de billboardların asılmasından sorumlu olan firma, korsan billboardların asılmasından haberleri olmadığını ve söz konusu korsan billboardların kimler tarafından asıldığını bilmediklerini ve kendilerinin de konu ile ilgili karakola şikayette bulunduklarını söylemişlerdir.

Bu güne kadar seçim çalışmaları sırasında huzurlu bir ortam yaşayan Mersin'de, AK Parti seçimi kaybettiğini anlamış olacak ki bu şekilde yasadışı, haksız ve başka partilerin hakkına tecavüze yeltenmiştir. Konu ile ilgili olarak Yenişehir İlçe Seçim Kurulu'na ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na CHP olarak başvurduk. Mersin Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü yetkililerine de bir çağrımız var; korsan billboardların asıldığı yerlerde MOBESE kameraları mevcuttur. Mersin'de seçim ortamındaki huzuru bozmaya yeltenen,

haksızlığa yol açan suçluların bir an önce bulunarak adalete teslim edilmelerini rica ediyoruz" diye konuştu.

MERSİN'DE AFİŞ PROVOKASYONU
MERSİN'DE AFİŞ PROVOKASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2011 Pazar 17:08:04
Güncelleme :6 Haziran 2011 Pazartesi 14:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?