4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'de ağaçlandırma çalışmaları

MERSİN'DE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nün, ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmaları kapsamında, 2010 yılı içinde 9 geçici fidanlıkta 4 milyon 500 bin tüplü (kaplı) fidan üretmeyi hedeflediği bildirildi.

Fidanlıktaki çalışmaları inceleyen Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün politikaları ve hedefleri doğrultusunda, Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında 5 yılda 73 bin hektar sahanın ağaçlandırılmasını hedeflediklerini belirterek, "2009 yılında 10 bin hektarlık hedefimize rağmen 15 bin 33 hektar sahada ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yaptık. Bu kapsamda 7 milyon 662 bin adet fidan kullandık. 2010 yılı programımız 10 bin hektar. Biz bu programın üzerine çıkmayı hedefliyoruz" dedi.

Bu hedef doğrultusunda projelendirilen çalışma sahalarının yıllarca baskı görmüş, hayvan otlatması yapılmış, ciddi tahrip görmüş sahalar olduğunu ifade eden Gözükara, "Bu sahalardaki başarıyı arttırmak ve kısa sürede buraları ağaçlandırmak için bu yörede yetişen ağaçlardan topladığımız tohumlarla ve çalışma yapacağımız alanlara yakın kurduğumuz geçici fidanlıklarda bu tohumları ekerek fidan üretmeyi planladık. Üretimini yaptığımız bu fidanları aynı zamanda vatandaşlarımızın kendi bahçelerinde ya da özel hobisi olan kişilere, okul bahçelerine ve mezarlıklarda kullanılmak üzere dağıtıyoruz" diye konuştu.

Bunun yanında 9 geçici fidanlıkta yörede yaşayan insanlardan bin kişiyi 2 ay süre ile çalıştırdıklarını ve bu kişilerin çalışmaya devam ettiğini kaydeden Gözükara, "Fidanlıklarda çalışan insanlarımız arasında lise ve üniversitede eğitim gören öğrencilerimiz de bulunuyor. Bu kişiler ailelerine destek olmak ve cep haçlıkları kazanmak için çalıştılar. Bu insanlarımıza yaklaşık 1 milyon 500 bin TL. işçilik ücreti ödendi. Yöre insanımıza ve köylümüze, işin en az olduğu dönemde iş vermiş olduk. Böylece ev ekonomilerine katkıda bulunduk. Ağaçlandırma ve rehabilitasyon sahalarımızda daha yeşil bir dünya oluşturma çabalarımıza kesintisiz devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

MERSİN'DE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI
MERSİN'DE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI
MERSİN'DE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 16:23:05
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 16:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?