2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de Aile Hekimliği uygulaması

Mersin'de aile hekimliği uygulama çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında başlatılan 'Aile Hekimliği 1. Aşama Uyum Eğitimi'nin 11. ayağı da tamamlandı.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Hekimliği Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen eğitim, 11-20 Ağustos 2008 tarihleri arasında Martı Otel'de gerçekleştirildi. Eğitime katılanlara da düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi. Törene; Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Sağlık Ocakları Şube Müdürü Dr. Tülay Toka Aydeğer ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte konuşan Dr. Ayktekin Kemik, sağlık hizmetlerinin herkese eşit ve etkili bir şekilde ulaşabilmesi için Türkiye'de atılması gereken en önemli adımlardan birinin de sağlık hizmetinin olması gereken basamakta verilmesi olduğunu vurguladı.

Kemik, "Yaygınlaşan anlayışa göre temel sağlık hizmetleri tanımına; artık birinci basamaktaki tanı ve tedavi hizmetleri ile rehabilitasyon hizmetleri de dahil edilmektedir. Temel sağlık hizmetleri anlayışının yeni modelinde aile doktorları ana görevi üstlenmektedir. Aile doktorluğundan kastedilen, bireylerin ve aile fertlerinin ikametlerinin yakınlarında ya da kolaylıkla ulaşabilecekleri bir yerde bulunan, ilk başvuracakları ve sağlık hizmetini alacakları doktorluk uygulamasıdır. Bu doktorlar, koruyucu hekimlik uygulamaları yanında ayakta tanı ve tedavi işlemlerinin büyük çoğunluğunu üstlenirler" dedi.

10 günlük bir süreci kapsayan 'Aile Hekimliği 1. Aşama Uygum Eğitimi' ile birlikte katılımcıların; birinci basamakta aile hekimliği uygulamasının temel özelliklerini kavramaları ve bu özelliklere uygun tutum ve geliştirmeleri, kişinin kendi öğrenme gereksinmelerini tanımlayabilmesi, var olan bilgilerini tazeleyerek, hekimlik uygulamalarında kullanabileceği yeni beceriler kazanması amaçlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 12:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?