4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'de Alternatif turizm

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Kalkınma ve İşbirliği Konseyi (MEKİK) üyeleri, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) yöneticileriyle birlikte Tarsus İlçesi'ne bağlı Gülek Beldesi'ndeki alternatif turizm alanında incelemelerde bulundu.
Geziye Vali Hüseyin Aksoy, Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Tarsus Jandarma Komutanı Yüzbaşı Coşkun Sel, Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Orman Bölge Müdürü Nihat Öz, MESİAD Başkanı Mustafa Güler, MTSO Meclis Başkanı İbrahim Kiper, MEKİK üyeleri ve iş adamları katıldı. Vali Hüseyin Aksoy başkanlığındaki turizm inceleme gezi ekibi, Gülek Beldesi'nde kayak tesisi yapılması düşünülen bölgede inceleme yaptı.
Orman Bölge Müdürlüğü'nün organizesinde gerçekleştirilen gezide, bölgeye yapılacak yatırımlar konusunda ön araştırma ve etüd çalışmaları yürüttüklerini belirten MEKİK Genel Sekreteri Raif Okutucu, bölgenin turizm yatırımları için bakir olmasının yatırımcılar için avantaj teşkil ettiğini kaydetti. MEKİK Genel Sekreteri Raif Okutucu, bölgeye tesis kurulması için 1965 yılından bu yana incelemeler yapıldığını, Karboğazı'nın Türkiye'nin kış kayak turizminde en gözde yerlerden birisi olan Palandöken'den daha güzel olduğunu ifade etti.
Denizden 2 bin 555 metre yükseklikteki Karboğazı Medetsiz Tepesi'nin yamacında inceleme yapan Vali Aksoy, bölgenin mutlaka kayak merkezi olmasının sağlanması gerektiğini vurguladı. Aksoy, "Türkiye'nin belki de dünyanın hiçbir yerinde Karboğazı'nda olduğu gibi kış turizmine ve kayak yapmaya elverişli yer yoktur. Buranın öncelikle yol ve elektrik sorununu halletmek gerekir. Biz devlet olarak Karboğazı'na yatırım yapılması için gerekli her türlü desteği sağlarız" dedi.
MESİAD Başkanı Mustafa Güler ise, "10 yıl önce Seyhan-Kazanlı Turizm Projesi ortaya konulduğunda hayal gördüğümüz söylenmişti" diyerek, şunları kaydetti:
"Seyhan-Kazanlı Turizm Projesi artık hayalden öteye gitmeye başladı. Konuya devlet bile sahip çıktı. Sahil bandı turizm projemizin yanında Karboğazı Kış Kayak Turizmi ise sahile alternatif bir projedir. Her iki proje de birbirlerini tamamlayan faktörler. Ancak bu projelere Mersinliler olarak önce biz inanmamız gerekir. 10 yıl önce 'hayal' denilen projeler şimdi gerçeğe dönüşüyor. Hayalleri olmayanlar, rüya göremez. Seyhan-Kazanlı Projesi ile Karboğazı Kış Kayak Turizmi Projesi'ni birleştirmek gerekir. Biz inandık, başaracağız" diye konuştu.
İncelemelerin ardından, yol yapım çalışmalarına mayıs ayından itibaren başlanacağı bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2006 Pazar 00:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?