2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de bademler çiçek açtı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, dondurucu soğuklar etkisini sürdürürken sıcakların 18 dereceden aşağıya düşmediği Mersin'de bademler çiçek açtı.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 29 dereceyle Erzurum'da yaşandı. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları Erzincan'da -16, Kars'ta -26, Ağrı'da -27, Iğdır'da -20, Erzurum'da -29 ve Ardahan'da da -27 derece ölçüldü. Bölgede günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Erzurum'da -11, Erzincan'da -3, Kars'ta -10, Ağrı'da -9, Iğdır'da -4 ve Ardahan'da -14 derece olması bekleniyor. Bu arada soğuk hava bölgede hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ardahan'da içme suyu şebekesi donmanın etkisiyle patladı. Bazı sokaklara akan suyun da donmasıyla yollar buz pistine döndü. Meteoroloji yetkilileri, Sibirya üzerinden gelen soğuk hava akımının birkaç gün daha etkisini göstereceğini belirtti.

Çarşamba günü yağmur geliyor

Yurdun batı kesimleri çarşamba günü yağışlı havanın etkisine girecek. Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, 23 Ocak Çarşamba günü yurdun batı kesimleri yağışlı havanın etkisine girecek. Marmara, kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyıları yağmur ve sağanak yağışlı, diğer bölgeler ise parçalı ve az bulutlu olacak. Yağışlı havanın yurdun iç ve batı bölgelerinde 24 Ocak Perşembe günü de devam etmesinin beklendiği bildirilen değerlendirmede, hava sıcaklığının çarşamba günü kuzeybatıda azalacağı belirtildi.

AA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 11:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?