2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de 'Çevre Günü' etkinlikleri

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, çevreyi korumaya yönelik birçok projeye imza attıklarını belirterek, belediye bütçesinin yaklaşık yüzde 60'ının çevreyle ilgili projelere aktarıldığını söyledi.

'Dünya Çevre Günü' dolayısıyla Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye'nin yaptığı uygulamalarla çevreye olan duyarlılığını gösterdiğini söyledi. Çevreyle ilgili her konuda tüm kesimlerin duyarlı olmasını isteyen Aksoy, çocuklardan çevreyi kirletenleri uyarmalarını istedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise Atıksu Arıtma Tesisi'nin 2009 yılı Şubat ayında hizmete gireceğini belirtti. Özcan, böylelikle Mersin'in bütün sahillerinden rahatlıkla denize girilebileceğini ifade ederek, çöp konusunda da vahşi çöp depolama alanında süren çevre düzenlemesinin 3 ay sonra tamamlanacağını kaydetti. Özcan, belediye bütçesinin yüzde 60'lık bölümünün çevre projelerine ayrıldığını vurguladı.

Mersin İl Çevre ve Orman Müdürü Hasan Saday da, çevre kirliliğini, 21. yüzyılın insan hayatına getirdiği en kötü miras olarak nitelendirdi.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 13:19:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?