5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Mersin'de değişim devam edecek'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "Partili partisiz herkesin CHP'de birleştiğini görüyorum ve aydınlık geleceğimize vatandaşımızın vereceği katkı ile ulaşacağımızı biliyorum" dedi.

Seçim çalışmalarını Yenimahalle, Çavuşlu ve Mahmudiye mahallelerinde düzenlenen mini mitinglerle sürdüren Özcan, 10 yıllık görev süresi boyunca Mersin'in acil çözülmesi gereken sorunlarını ön planda tuttuklarını söyledi.

Bu süre içinde kentin altyapısının yarısını yenilediklerini, Kongre Merkezi'ni hayata geçirdiklerini, Atatürk Parkı ve Kültür Parkı'nın tüm Mersinlilerin rahatça gezebileceği birer alan haline getirdiklerini anlatan Özcan, "Mersin'de suya büyük yatırım yaptık ve kentin her bölgesini Berdan suyuna kavuşturduk. Ayrıca Türkiye'nin en büyük yatırımlarından birisi olan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatını bitirdik ve kısa bir süre sonra deneme çalışmaları başlayacak. Bu hizmetleri yaparken, bir taraftan da geçmiş yönetimlerden kalan borçları ödedik ve ödemeye de devam ediyoruz. Sizlerden aldığımız güç ve güvenle inşallah 29 Mart'tan sonra da yeni projelerimizi uygulamaya koyacağız ve değişime devam edeceğiz" diye konuştu.

Toroslar halkının sağlığını yıllardır olumsuz olarak etkileyen çöp alanını tüm engellemelere rağmen kaldırdıklarını, Toroslar'ı çöp derdinden kurtardıklarını ifade eden Özcan, "Bu alanı üzerinde spor sahaları, çocuk oyun alanları ve dinlenme alanları olan bir tesis olarak hizmete sunduk. Ayrıca açık alanda düğün törenlerinizi yapabileceğiniz bir yerimiz de mevcut durumda. Toroslar ile Mezitli arasını 10 dakikaya indiren 3. Çevre Yolu'nu hizmete açtık. Toroslar ilçesinin değişik mahallelerinde 30 kilometreye yakın altyapı çalışması yaptık. Kısacası bu dönem en çok yatırımı Toroslar bölgesinde yaptık dersem yanlış olmaz" şeklinde konuştu.

Mersin'de uygulanan su fiyatlarının Ankara, İstanbul, Adana ve hatta Tarsus'tan bile daha düşük olduğunu vurgulayan Özcan, "Buna rağmen Mersin'deki halkın alım gücünün düşük olması nedeniyle, 29 Mart seçimlerinden sora toplanacak ilk meclis toplantısında, su fiyatlarının belli bir oranda düşürülmesi için karar alacağız. Bunun sözünü de şimdiden veriyorum. Ayrıca sosyal yardım projeleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz her türlü yardımı, üçüncü dönemde de arttırarak devam ettireceğiz" dedi.

Tece Altınyunus ve Öngel sitesi sakinleri ile de bir araya gelen Başkan Macit Özcan, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi; "Mezitli, Davultepe ve Tece bölgesinde, 29 Mart tarihinden sonra 3 önemli projeyi hayata geçireceğim. Birinci projemiz; 2. Çevre Yolu'nun devamını Davultepe'den geçmek üzere Tece sınırına kadar uzatacağız ve GMK trafiği rahatlayacak. İkinci projemiz ise; Viranşehir'de çalışmalarını başlattığımız Batı Arıtma Tesisi'ni 2009 yılı sonuna kadar faaliyete geçireceğiz. Üçüncü projemiz de; Tece, Mezitli ve Davultepe'nin kanalizasyon sistemini tamamen yenileyeceğiz ve bu kanalizasyon sistemini, Viranşehir'de inşa edeceğimiz Batı Arıtma Tesisi'ne bağlayacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 11:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?