5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin'de Deniz Müzesi kurulacak

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, kentte kurulması planlanan Deniz Müzesi'nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yatırım programına alındığını açıkladı.

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Toplantı Salonu'nda Deniz Müzesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Çalışkan, MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Gök ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Aksoy, kurulması planlanan müzenin sadece Mersin'de yaşayan insanların değil, aynı zamanda komşu ve çevre illerde yaşayanların da ilgisini çekeceğini ve böylelikle kentin bir cazibe merkezi haline gelerek, kent ekonomisine önemli katkılarda bulunacağını söyledi. 'Deniz Müzesi' konusunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın da tam destek verdiğini hatırlatan Vali Aksoy, müzeyle ilgili olarak Yenişehir'de yer alan Muğdat Camii'nin güneybatısında bulunan yaklaşık 8 dönümlük arazide gerekli çalışmaların yapıldığını anlattı.

 Aksoy, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasındaki sorunların da çözüme kavuşturularak, belirtilen alanın müze yapılması önündeki engellerin kaldırıldığını belirtti. Bugün gelinen noktada Mersin'in müze konusunda yetersiz kaldığını ifade eden Aksoy, şu anda faaliyette olan Arkeoloji Müzesi'nin yetersiz kaldığını ve mevcut ihtiyacı karşılamaktan uzak olduğunu söyledi. Bu noktada söz konusu müzenin yan tarafındaki alanın da
müze haline dönüştürülebilmesi için çalışmalara başlandığını kaydeden Aksoy, tüm bunlarla birlikte Mersin'e önemli kazanımlar sağlayacaklarını vurguladı.

Vali Aksoy, Mersin'in denizcilik açısından oldukça önemli bir kent olduğunun altını çizerek, "Tarihi, kültürel değerleri ve ticaretiyle Mersin, denizcilik alanında çok daha iyi noktalara gelebilmeli. Bu noktada 'Deniz Müzesi' önemli bir başlangıç olacak. Projeyi önemsiyoruz ve bununla ilgili olarak kentteki tüm ilgili kurumlar işbirliği içinde, koordineli bir şekilde çalışıyor. Başlatılan çalışmalara Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın da sahip çıkıp, projeyi yatırım programına dahil etmesi ayrı bir mutluluk kaynağı. Müze sadece Mersinlileri değil, komşu ve çevre illerde yaşayan insanları da Mersin'e çekecek. Bu durum da kent ekonomisine önemli katkılar sunacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 17:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?