2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de dilenci operasyonu

Mersin'de, Büyükşehir Belediyesi ile merkez Akdeniz Belediyesi zabıta ekipleri, cami önlerinde yaptığı dilenci operasyonunda 17 kişiyi yakalayarak, üzerlerinden çıkan paralara el koydu. 

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla Bal, dilenci operasyonları sonucu geçmiş yıllarda sayıları 40-50'yi bulan dilenci sayısını bugün yarı yarıya indirdiklerini söyledi. 


Vatandaşların dini duygularını sömürerek kendilerine haksız kazanç sağlayan dilencilere yönelik çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirten Bal, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin desteğiyle merkezde bulunan cami önlerinde yapılan operasyonda 17 dilencinin yakalandığını belirterek, "Dilenciler bu işi bir daha yapmamaları konusunda uyarılarak topladıkları paralar 5326 Sayılı Kabahatlar Kanunu'nun 33. Maddesi'ne istinaden müsadere edilip hayır kurumlarına verilmek üzere el konulmuştur. 

Vatandaşlardan isteğimiz kendilerinin duygularını sömürmek yoluyla haksız kazanç sağlayan dilencilere yardım etmemeleridir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 16:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre ceran IP: 78.162.42.xxx Tarih : 22.09.2008 17:47:57

ama herzaman böyle hiç dilenci azalmıyor. artık her sokak başında bir dilenci görebiliyoruz. ama en kötüsü çalışacak durumları olması ama çalışmamaları