3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Mersin'de doğa yürüyüşü

Mersin'de doğa severler, Toros Dağları'nın eteklerinde doğayla baş başa bir gün geçirdiler.


Mersin merkeze bağlı Çukurkeşlik Köyü'nden yola çıkan doğa severler, 9 kilometrelik yol kat ederek, tarih ve çam ağaçları arasında unutulmaz bir hafta sonu yaşadılar.


Mersin'in Çukurkeşlik Köyü'nde, Çukurkeşlik Doğal Hayatı Koruma derneği (ÇUDOHA) tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen doğa yürüyüşü büyük ilgi gördü. Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi, ÇUDOHA'nın gerçekleştirdiği doğa yürüyüşüne katıldı. Bardini Vadisi ile Sarısekmek Tepesi arasındaki 9 kilometrelik yolu 2 etapta yürüyen katılımcılar, köy merkezinden çıktıkları yolda karaçam ormanları ile kaplı Eğribucak, Kaplankaya ve Teynelli mevkilerinden Sarısekmek tepesine 3 saatte ulaştılar.

Ağaçlar ve rengarenk çiçeklerin kokusu ile manzaraya hayran kalan doğa severler, yemek molası için aynı güzergahtan köy meydanına indiler. Yürüyüşün 2. etabı için Bardini Vadisi'ne doğru yola çıkan katılımcılar, güzergah üzerinde bulunan ve Kurtuluş Savaşı sırasında barut imalathanesi olarak kullanılan 'Barut İni' mağarasını da görme fırsatı buldular. Köy Muhtarı Şemsi Çelik ve ÇUDOHA yetkililerinden Bardini Vadisi hakkında bilgi alan doğa severler, zorlu etabın sonunda Kapız Şelalesi'ne ulaştılar.


Dönüş yolculuğunda Türkiye'de Safronbolu'dan sonra sadece Bardini Vadisi'nde yetişen safran bitkisini görmek için zorlu kayalara tırmanan geziye katılan gençler, Çukurkeşlik Köyü'nün doğal hayatına hayran kaldıklarını ifade ederken, katılımcılar yürüyüş sonunda köy meydanında düzenlenen eğlenceyle de kent yaşamının stresini attılar.


Doğa yürüyüşü sonunda köyleri hakkında bilgi veren Muhtar Şemsi Çelik, özellikle safran bitkisinin yetiştiği bölgeyi korumak için çaba harcadıklarını belirtti. Muhtar Çelik, Çukurkeşlik Köyü'nün dağ sporları açısından da Mersin'in önemli bir turizm bölgesi olabileceğinin altını çizdi.


Faaliyetlerini Mersin Merkeze bağlı Çukurkeşlik Köyü'nde sürdürdüklerini söyleyen ÇUDOHA Başkanı Bilal Çelik de, köyün doğal yaşantısını bozmadan, çevreye duyarlı ve bilinçli bir toplum yetiştirme gayretinde olduklarını ifade etti. Çelik, “Çukurkeşlik Köyü doğa sporlarının en güzellerinin yaşanacağı bir alana sahip. Katılım her yıl giderek artıyor. Mersin ve Adana'dan gelen doğa severler daha buradan ayrılmadan bir sonraki yürüyüşün tarihini soruyorlar. Önümüzdeki yıl Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte daha büyük bir organizasyon düşünüyoruz. Tüm doğa severleri köyümüze bekliyoruz” dedi

İha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 23:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?