4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'de feci trafik kazası

Mersin'de, yolcu treninin bir otomobile çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybederken, raylar üzerinde stop eden otodaki 3 kişi ise atlayarak kurtulmayı başardı. 

Edinilen bilgiye göre kaza, Mersin merkeze bağlı Yakaköy civarında meydana geldi. İddiaya göre, Paşabahçe Fabrikası'na nakliye işi yapan bir firmada çalışan Abdulmattalip Örgen yönetimindeki 01 UL 858 plakalı oto, içindeki 3 yolcusu ile birlikte karayoluna çıkmak için hemzemin geçitten geçtiği sırada, raylar üzerinde motoru durdu. Bu sırada Adana-Mersin seferini yapan makinistler Adem Karagöz ve Abidin Kaya idaresindeki 61723 sefer sayılı yolcu treni, raylar üzerinde stop eden otoya çarptı. 

Sürüklenerek takla atan otonun sürücüsü ile birlikte yanında bulunan Murat Bağcı ve İlhami Bolat, çarpışma öncesi atlayarak kurtulmayı başarırken, arka koltukta oturan Kaplan Balcıgil, otodan zamanında çıkamayınca kaza sırasında hayatını kaybetti. Kaza nedeniyle Adana-Mersin arasındaki demir yolu seferleri kısa süre aksarken, jandarma tarafından kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu arada, oto sürücüsü Abdulmuttalip Örgen, olay yerinde jandarmaya verdiği ifadesinde, hemzemin geçitten geçtiği sırada karşılıklı 2 trenin geldiğini, Mersin istikametinden geleni gördüğünü, ancak Adana istikametinden gelen treni fark edemediğini söyledi. Örgen, bulundukları otonun raylar üzerinde stop etmesi üzerine yanındaki 2 arkadaşı ile birlikte otodan atladıklarını, arkada bulunan arkadaşlarının çıkmayı başaramadığını belirtti. Jandarma tarafından gözaltına alınan araç sürücüsü, çekim yapan kameralara da tepki gösterdi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 04:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?