2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin’de festival 'nazım orotoryası' ile başlıyor


Festival, 12 Ekim’de piyanist Hüseyin Sermet’in resitali ile sona erecek.
Zuhal Olcay’dan Fazıl Say’a, Hüseyin Sermet’ten Genco Erkal’a pek çok ünlü ismi ağırlayacak festivaliyle Mersin, bir dünya kenti olma yolunda önemli bir adım daha atacak. Klasik müzikten tangoya, pek çok etkinliğin yer aldığı festival, dinleyicilerini müziğin evrensel dünyasında sınırsız bir yolculuğa çıkaracak.

Festivalin açılışı 30 Eylül’de "Nazım Oratoryosu" ile yapılıyor. Bilkent Senfoni Orkestrası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korosu eşliğinde Genco Erkal’ın okuyacağı şiirlere, Fazıl Say’ın piyanodaki notaları ve Zuhal Olcay’ın sesi can verecek.

Festival kapsamında birçok grup ve sanatçı performanslarını sergileyecek.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Nevit Kodallı’nın “Van Gogh Operası” ile dinleyenleri zaman içinde bir yolculuğa çıkaracak.

Yurtdışında birçok festivalin değişmez konukları Burhan Öçal ve The Trakya All Stars, Fransız DJ SMadj eşliğinde hareketli ber gece vaadediyor müzikseverlere.

Genç piyanist Toros Can’ın resitali de kaçırılmaması gereken etkinliklerden...

Ülkemizde ve Mersin’de yetişmekte olan potansiyel genç sanatçıları teşvik etme amacını taşıyan “Parlayan Yıldızlar”da, 7 yaşında üne kavuşmaya hızlı adımlarla koşan piyanist Mertol Demirelli, Mersin Üniversitesi Konservatuvarı öğrencilerinden Veriko Çhumburidze (keman) ve Hasan Gökçe Yorgun (keman) sahne alacaklar.

Uluslararası alanda sergilemiş oldukları başarılı performanslardan sonra Rajko Orkestrası “Çigan Müziği” ile şimdi Türkiye’de, Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nde.

Arpist Şirin Pancaroğlu ve Tatjana Masurenko da festivalin konuklarından.

Festival etkinlikleri, Mersin Kültür Merkezi, Stadyum, St. Paul Müzesi, Kızkalesi, Kanlıdivane ve Tarsus Gösteri Merkezi’nde izlenebilecek.

Ayrıca festival kapsamında İçel Sanat Kulübü tarafından bir takım etkinlikler düzenlenecek. “9. Arkeoloji Günleri”nde Kazı Grupları bildiri sunarken, “Edebiyatla Buluşma Noktası”nda Bilimsel, Nesnel Eleştiri ve Asım Bezirci üzerine bir oturum yapılacak.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 12:23:14
Güncelleme :12 Eylül 2004 Pazar 14:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?