2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de Gaziler Günü kutlaması

Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi 2. Başkanı İsmail Ciğer, Türkiye'de insanların sağcı-solcu, Alevi-Sunni, Türk-Kürt diye kutuplaştırılarak, ülkenin bölünmesine asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Gaziler Günü kapsamında Mersin Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Törene; Vali Vekili Recep Uzal, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kemal Sığırcıkoğlu'nun yanı sıra protokol üyeleriyle birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle devam etti. Törende konuşan, Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi 2. Başkanı İsmail Ciğer, gaziliğin; şehitliğe geçen yoldan geçtiğinin altını çizerek, silahlı kuvvetlerini ve güvenlik güçlerini çok seven, gerektiğinde şehitler vermekten de çekinmeyen bir milletin gazileri olmaktan onur ve gurur duyduklarını söyledi.

Ciğer, "Yüce Türk Ulusu'nun özünden çıkan, 3 kıtada at koşturup, kılıç sallayarak zaferden zafere koşan, şimşek gibi çakan, Akdeniz'i göl yapan ecdadını örnek alarak; Anadolu'da, Kore ve Kıbrıs'ta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da vatanını, bayrağını, milletini canından daha aziz bilip, kahramanca savaşan o tarihlerin zıpkın gibi askerleri, bugünlerin ise hüzünlü, yaşlı ve sakat gazileriyiz. Bakmayın bu yaşlı gazilerin törenlerde sette bulunmadığına, yürüyemediğine bu beden, top ve tank sesleri, uçak gürültüleri, kurşun vızıltılarıyla harmanlanmış, cehennem arenasında sınavdan geçti. Bu nedenle de bazı organlarımızın görevleri sona erdi. İşte bunun içi sizlere yalvarıyoruz; 'Bizi ayıplama arkadaş.' Savaş alanlarında kazanılmış rütbelerin en büyüğü şehitlik, ikincisi ise gaziliktir" dedi.

Terör örgütü PKK'yı bitirme noktasında gerek yurtiçinde, gerekse de sınır ötesinde operasyonlar düzenlenerek terör yuvalarını dağıtıldığını, teröristlere barınacak yer bırakılmadığını ve bu noktada güvenlik güçlerinin binlerce şehit verdiğini ve vermeye de devam edeceğini belirten Ciğer, Doğu ve Güneydoğu'da hayatlarını hiçe sayarak, milli değerleri uğruna şehit ve gazi olan bir milletin evlatlarıyla birlikte başta PKK olmak üzere terörü destekleyenlerin karşısında durmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Bilenen bir çok etnik kökenden gelip kardeş olan, et-tırnak olan, sırt sırta savaşarak binlerce şehit ve gazi veren bir ulusun çocukları olduklarını vurgulayan Ciğer, ancak bugün gelinen noktada sağcı-solcu, Alevi-Sunni, Türk-Kürt, Doğulu-Batılı diye ayrım yapılarak Türkiye'nin bölünmek istendiğini ileri sürdü ve buna asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Ciğer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"En büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda karada, havada ve denizde her zaman her yerde şehit ve gazi olmaya hazır olduğumuz gibi hazır olan evlatlar ve torunlar yetiştirip, atalarımızın kurduğu vatanımızın ve milli değerlerimizin korunmasında gelecek nesillere köprü olmaya devam edeceğiz."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 13:13:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?