5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin'de gerginlik!

MERSİN'DE YURT BİNASI ÖNÜNDE GERGİNLİK

Mersin'de, üniversite öğrencilerinin kaldığı bir yurdun önüne gelen kalabalık, eylem yaptı. Binaya girmek isteyen grubu polis ekipleri önledi.

Akşam saatlerinde, Mahmudiye Mahallesi'nde bulunan Yurt-Kur binasına gelen bir grup, binada terör örgütü yandaşlarının bulunduğunu ve terör örgütü lehinde propaganda yapıldığını ileri sürerek slogan atmaya başladı. Ardından yurda girmek isteyen grup, polis ve güvenlik elemanlarının müdahalesi ile engellendi.

Bunun üzerine Yurt-Kur binası önünde ellerinde Türk bayrağı ile İstiklal Marşı'nı okuyan kalabalık, ardından "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "PKK dışarıya" sloganları attı. Bina önünden uzaklaştırılmaya çalışılan grup, polisle tartıştı. Kalabalık, yurt müdürünü de istifaya çağırdı.

Dağılmamakta direnen grubu, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz ikna etti. Gençler Emniyet Müdürüne, yurttaki bazı öğrencilerin terör örgütünün propagandasını yaptığını, örgütün sözde bayrağını açtığını ve bazı arkadaşlarını tehdit ettiklerini söyledi. Şikayetleri dinleyen Emniyet Müdürü Arif Öksüz, iddiaların araştırılacağını, böyle bir durum var ise gereğinin yapılacağını belirterek, grubun dağılmasını istedi. Emniyet Müdürü Öksüz'ün telkinlerinin ardından sakinleşen grup, Yurt-Kur binası önünden ayrıldı.

MERSİN'DE YURT BİNASI ÖNÜNDE GERGİNLİK
MERSİN'DE YURT BİNASI ÖNÜNDE GERGİNLİK
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 23:11:04
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 09:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?