4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'de 'halk müziği' rüzgarı

MERSİN'DE 'HALK MÜZİĞİ' RÜZGARI

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl ilk defa organize edilen; 'Türk Halk Müziği Günleri' kapsamında sahne alan Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, sevilen parçalarını bu kez Mersinliler için seslendirdi.

Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen konsere yoğun ilgi gösterildi. Yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kalan Oğur ve Demircioğlu ikilisi, Türk Halk Müziği'nden seçkiler sunarken, eski ve yeni albümlerinden de parçalar seslendirdi. Katılımcıların kimi zaman alkışları, kimi zaman da sesleriyle eşlik ettiği etkinlikte kendine güvenenler bulundukları bölümde çifte telli oynadı. Objektiflere birbirinden renkli görüntülerin de yansıdığı konserin son bölümünde sahneye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu, katkı ve katılımlarından dolayı Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğluna bir teşekkür plaketi sundu.

Burada konuşan Kemal Sığırcıkoğlu, kentte bu yıl ilk defa gerçekleştirilen; 'Türk Halk Müziği Günleri' adlı etkinliğin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın 'sanata evet' düşüncesinin bir ürünü olduğunu anlattı. Sığırcıkoğlu, "Mersinlilere b güzel akşamı yaşatan değerli sanatçılarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Burada toplanan insanlar olarak, çok sevdiğimiz türküleri seslendirerek bizleri mutlu ettiler" dedi. Öte yandan, 'Mersin 1. Türk Halk Müziği Günleri', 11 Aralık Cumartesi günü Neşet Ertaş'ın Kongre ve Sergi Sarayı'nda vereceği konserle devam edeceği bildirildi.

MERSİN'DE 'HALK MÜZİĞİ' RÜZGARI
MERSİN'DE 'HALK MÜZİĞİ' RÜZGARI
MERSİN'DE 'HALK MÜZİĞİ' RÜZGARI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2010 Perşembe 11:32:04
Güncelleme :9 Aralık 2010 Perşembe 11:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?