2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de haraç çetesi çökertildi

Mersin'de bir iş adamından 150 bin euro haraç istedikleri, alamayınca da silahla yaraladıkları ileri sürülen 8 kişi ile birlikte, 2 kişinin öldürülmesi olayına karıştığı belirlenen 1 kişi yakalandı.
Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz şubat ayında F.P. adlı işadamından 150 bin euro haraç isteyen bir şebeke, istediklerini alamayınca tetikçi tutarak işadamına silahlı saldırı düzenleyip yaralanmasına neden oldu. Olay üzerine harekete geçen Mersin Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi elemanları, haraç çetesi oldukları ileri sürülen M.E.T., E.E.Ü., H.T., T.T., H.Y., M.Ö., A.E. ve M.K.Y. adlı kişileri yakalayarak gözaltına aldı.
Organize Suçlar Şubesi'nin bir başka operasyonunda ise 2003 ve 2004 yıllarında Gaziantep'te Mustafa Parlak ve Fatih Kılınç adlı kişilerin öldürülmesi olayının zanlısı olduğu bildirilen S.E. adlı şahış, sahte nüfus cüzdanı ve sahte sürücü belgesi ile birlikte ele geçirildi.
Polis, yakalanan zanlılarla birlikte, 2 adet Mercedes marka otomobil, 1 adet İstanbul'dan çalınan Reanult marka otomobil, çalıntı otoya ait sahte motorlu araç belgesi, 2 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet kar maskesi ve 1 adet sustalı bıçak ele geçirildiğini belirtti.
Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, para istemek, silahla adam yaralamak ve öldürmek suçlarından adliyeye çıkarılan zanlılardan M.E.T., E.E.Ü., ve S.E., tutuklanarak cezaevine konulurken diğerleri ise serbest bırakıldı.
MERSİN - İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2004 Pazartesi 16:31:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?