3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Mersin'de hava kirliliği

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, kentteki hava kirliliğinin insan sağlığını tehdit edecek boyutta olmadığını, kirliliğin önüne geçilmesi noktasında da toplumsal duyarlılığın şart olduğunu söyledi.

Hava kirliliği konusunu yakından takip ettiklerine dikkat çeken Vali Aksoy, Toroslar Devlet Hastanesi bahçesine yerleştirilen hava ölçüm cihazının da 2007 yılından bu yana belirli periyotlarda ölçüm yaptığını kaydetti. Aksoy, Mersin'de bugüne kadar yapılan hava ölçümlerle birlikte hava kirliliğinin, hiçbir zaman insan sağlığını tehdit eder bir boyuta ulaşmadığını, bugün için herhangi bir tehdidin söz konusu dahi olmadığını vurguladı.

Ölçümleri sürekli takip ettiklerini ifade eden Aksoy, "Yapılan ölçümlerin yanında kentte kullanılan kömürün kalitesiyle ilgili denetimler de yapıyoruz. Bu denetimler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan kömürleri de kapsıyor. Söz konusu denetimler de İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından gerçekleştiriliyor. Ayrıca, piyasada satılan kömürler de sıkı bir denetimden geçiriliyor" dedi.

Kömür yakma tekniklerinin de önemli olduğunun altını çizen Aksoy, bu konuda da çeşitli kurslar düzenlediklerini, özellikle kaloriferli apartman ve iş yerlerindeki görevlilere yakıt kullanımı ve kalorifer bakımı konusunda da eğitimler verildiğini anlattı. Vali Aksoy, kaçak kömür satışının önüne geçilebilmesi için çok ciddi bir çalışma içinde olduklarına işaret ederek, bu konuda da vatandaşların desteğinin oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

Aksoy, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Temiz bir hava bulmak istiyorsak onu kirletmemeliyiz. Bu nedenle de herkes kendi mahallesinde, kendi sokağında bunu ihlal edenleri uyarmalı. Her sokak başına bir zabıta ya da polis memuru dikmemiz mümkün değil. Burada toplumun tüm kesimleri duyarlılık göstermeli ve bu noktada da üzerine düzen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmelidir. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşıldığında bu durum İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve ilgili birimlere iletilmeli."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 17:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?