4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'de heyelan!

MERSİN'DE HEYELAN

Mersin'de kötü hava koşulları nedeniyle meydana gelen heyelanda 5 ev tamamen, 9 ev de kısmen zarar görerek kullanılamaz hale geldi.

Mersin'in merkez Mezitli ilçesine bağlı Zeybekler ve Kocayer köylerinde aşırı yağış sebebiyle meydana gelen heyelanda 14 ev zarar gördü. Kızılay Adana ve Mersin şubeleri bölgeye erzak ve çadır desteği yaptı. Heyelan nedeniyle köylere ulaşım da kapandı. İl Özel İdare ekipleri, iş makineleri yardımıyla yolları açtı. Evlerinin yanı sıra meyve bahçelerinin büyük zarar gördüğünü belirten köylüler, yolların açılmasının ardından öncelikle eşyalarının kurtarmak istediklerini söylediler.

Yaşanan heyelandan canlarını kurtardıkları için mutlu olduklarını belirten köylüler, evlerinin göçmesine rağmen çocuklarına bir şey olmamasının kendileri için teselli kaynağı olduğunu söylediler.

Kızılay Mersin Şube Başkanı Nemci Erdem, ilk etapta toprak kayması nedeniyle yolların kapanmasından dolayı köye ulaşmakta güçlük çektiklerini belirterek, daha sonra çadır ve gıda yardımlarının bölgeye ulaştırıldığını belirtti.

MERSİN'DE HEYELAN
MERSİN'DE HEYELAN
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 16:04:04
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 16:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?