4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'de heykel sempozyumu

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Üniversitesi (MEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen "4. Uluslararası Hüseyin Gezer Taş ve Beton Heykel Sempozyumu", Devlet Resim Heykel Müzesi'ndeki açılış ile başladı. 

Sempozyumun açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Erol Ertan, 4.'sü gerçekleştirilen sempozyuma; İspanya, Polonya, Sırbistan Karadağ, Yunanistan, Romanya, İtalya, Gürcistan, Mısır ve Türkiye'den heykeltıraşların katılacağını belirtti. Sempozyumda yapılan eserlerin Mersin'de kalacağını ifade eden Ertan, eserlerin kentin kültür ve sanatına ayrı bir renk katacağını kaydetti. 3 Aralık'a kadar sürecek sempozyumun, Adnan Menderes Bulvarı Yat Limanı'nda halka açık olarak devam edeceğini vurgulayan Ertan, Mersinliler'i sempozyuma katılmaya davet etti. 

Heykel yapımında Afyon Gök mermeri kullanılacağını belirten MEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berika İpekbayrak da, sanatçıların büyük boyutlu taş heykelleri halka açık alanda yontacaklarını ifade etti. 

İpekbayrak, 2002, 2005 ve bu yılki sempozyumda yapılan 42 heykelin, Adnan Menderes Bulvarı sahil şeridinde, ''Açık Hava Heykel Müzesi'' olacak bir alanda sergileneceğini de sözlerine ekledi. 

Açılışa Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, yerli ve yabancı sanatçılar ile çok sayıda davetli katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 13:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?