4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'de 'ilk 6' hesapları

MERSİN'DE 'İLK 6' HESAPLARI

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden ve son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken Mersin İdman Yurdu'nda, 'ilk 6' hesapları yapılıyor.

Hafta sonu Altay'ı 2-1 yenerek, ilk deplasman galibiyetini elde eden Kırmızı-lacivertliler, son 2 haftada topladığı 6 puanla puan cetvelinde de 4 basamak birden yükselerek, 9. sıraya yerleşti.

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan kulüp başkanı Ali Kahramanlı, Altay maçının kendileri açısından kritik öneme sahip olduğunu ve böylesine zorlu bir mücadeleden galip ayrılmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Söz konusu karşılaşmayla birlikte aynı zamanda da deplasmandaki ilk galibiyetlerini de elde ettiklerini hatırlatan Kahramanlı, "Açık konuşmak gerekirse sahada üstün olan taraf Altay'dı. Ancak her ne olursa olsun kazanmak bizim için önemliydi. Oldukça kritik bir galibiyet elde ettik ve her şey bizim istediğimiz gibi oldu" dedi.

"KALAN 4 MAÇLIK SERİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Bu hafta sonu kendi saha ve seyircileri karşısında Giresunspor'u ağırlayacaklarını dile getiren Kahramanlı, bu müsabakadan da galip ayrılarak belirlenen hedefe ulaşabilme noktasında yollarına emin adımlarla devam etmek istediklerini vurguladı. Ligin ilk etabının tamamlanması noktasında Giresun ile birlikte 4 maçlık seri kaldığına dikkat çeken Kahramanlı, "Bu 4 maçlık seriyi en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz. Bunun için de çok çalışmalı ve en az hatayla oynayıp, sonuca ulaşmak zorundayız. Eğer istediğimizi sahaya yansıtırsak o zaman her şey bizim için çok daha farklı olabilir" dedi.

Devre arasında teknik direktör Nurullah Sağlam'ın kendilerine sunacağı rapor doğrultusunda hareket ederek, takımda gidecek veya kadroya dahil edilmesi düşünülen isimlerle görüşmelerde bulunacaklarını anlatan Kahramanlı, eksiklikleri en kısa sürede gidererek belirlenen hedefe ulaşmak istediklerini dile getirdi. Kahramanlı, "Hedeften şaşmadan emin adımlarla yolumuzda ilerleyip, mutlu sona ulaşarak yılların özlemini gidermek istiyoruz. Bu noktada da herkesin bize destek vermesi, Mersin İdman Yurdu için birbirine kenetlenmesini bekliyoruz" diye konuştu.

MERSİN'İN BİLEĞİ DEPLASMANDA BÜKÜLMÜYOR

Öte yandan, 13. haftası geride kalan Bank Asya 1. Lig'de 7 maçını deplasmanda oynayan Mersin İdman Yurdu, oldukça başarılı bir performans ortaya koydu. 7 maçın 5'inde berabere kalıp, bir mağlubiyet ve bir de galibiyet elde eden Kırmızı Şeytanlar, söz konusu karşılaşmalarla birlikte toplam 8 puanı haznesine yazdırmayı başardı. Oynanan müsabakalarda rakip fileleri 4 kez havalandırma başarısı gösteren Kırmızı-Lacivertliler, meşin yuvarlağıysa toplam 6 kez kalesinde gördü. Mersin İdman Yurdu, deplasmandaki tek yenilgisini Çaykur Rizespor karşısında 3-0'lık skorla alırken, Mersin temsilcisi tek deplasman galibiyetini de geçtiğimiz hafta sonu Altay'ı 2-1'lik skorla aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 11:53:00
Güncelleme :22 Kasım 2010 Pazartesi 15:24:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?