4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'de 'İngilizce' seferberliği

MERSİN'DE 'İNGİLİZCE' SEFERBERLİĞİ

Mersin'de kamu kurum ve kuruluşlarındaki atıl bilgisayarlar yenilenerek eğitime kazandırılıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen DynEd (Dynamic Education) Projesi kapsamında oluşturulan sınıflara yerleştirilen bilgisayarlarla ilköğretim öğrencilerine ileri düzeyde İngilizce eğitimi veriliyor.

Proje kapsamında Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı İlköğretim Okulu bünyesinde yeni bir 'DynEd Sınıfı' daha oluşturuldu. Atıl ve kullanılmayan bilgisayarların onarılıp, yeniden işlerlik kazandırılarak eğitime sunulduğu sınıfın açılışına Vali Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Şimşek, Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılışta konuşan Vali Aksoy, 'DynEd Projesi'nin İngilizce

dil eğitiminde örnek olabilecek bir proje olduğunu ifade ederek, öğrencilerin daha iyi bir İngilizce eğitimi alması bakımından projede biraz daha yoğunlaşmaları ve proje üzerinde biraz daha çalışmaları gerektiğini vurguladı. Projeyle birlikte oluşturulan sınıfların daha da geliştirilebilmesi adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde oldukça önemli bir çalışma ortaya konulduğunu anlatan Aksoy, kamu kurum ve kuruluşlarındaki atıl vaziyetteki bilgisayarların toplanıp, gerekli bakım ve onarımı yapılarak

eğitime kazandırıldığını dile getirdi. Aksoy, "Bu açıdan konuyu ele alacak olursak hem atıl vaziyetteki bilgisayarların değerlendirilme fırsatı bulunurken, hem de öğrencilerin söz konusu bilgisayarlardan yararlanarak İngilizce eğitimlerini daha iyi bir noktaya taşıyor. Bu kapsamda hayata geçirilen projeyi önemsiyoruz" dedi.

İngilizce dil eğitiminin önemine dikkat çeken Vali Aksoy, eğitimin yabancı dille pekiştirilmemesi halinde işin bir ayağının eksik kalacağını vurgulayarak, artık yabancı dili olmayanların özel sektörde olduğu gibi kamu sektöründe de iyi bir noktaya gelebilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Günümüzde sadece bir yabancı dil bilmenin de artık yeterli olmadığını ifade eden Aksoy, "Bu bakımdan birden çok yabancı dili de öğrenmemiz ve biraz daha kendimizi yetiştirmemiz gerekiyor. Projeyle birlikte yabancı dil

eğitiminin ilköğretim 4. sınıftan itibaren başlatılmasını ve öğrencilerimizin de bundan yararlanmasını, özellikle genç yaşta dil eğitiminin daha verimli olacağını uzmanlarımız da ifade ediyor ve oldukça başarılı sonuçlar alınıyor. Bu nedenle bu proje ilimiz ve ülkemiz adına gerçekten önemli bir projedir" diye konuştu.

Projenin merkez ilçe Yenişehir'de yaygınlaştırılması adına önemli adımlar atıldığını ve diğer ilçelerin de bunu örnek aldığını anlatan Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"DynEd Programı kapsamında diğer illere göre önemli mesafeler aldık. Bu gerçekten ilimiz adına sevindirici bir gelişme. Dil eğitimi oldukça önemli ve bu dil eğitiminin çocuk yaşta başlaması öğrencilerin daha iyi bir noktaya gelmesinde çok önemli bir katkı sağlayacak. Hedef başarıyı yakalamak ve daha iyi bir noktaya gelebilmek."

Konuşmaların ardından dil eğitimlerinde başarılı olan ve 12 tam puan alan 30 öğrenciye Vali Hüseyin Aksoy tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Vali Aksoy, ödül töreninin ardından proje kapsamında oluşturulan yeni sınıfı gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

MERSİN'DE 'İNGİLİZCE' SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 20:13:03
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 22:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?