4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'de İsrail bayrağı yakıldı

Mersin'de Cuma Namazı çıkışında eylem yapan bir grup gösterici, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırısına protesto etti.

İsrail bayrağı yakan grup, saldırıların bir an önce durdurulmasını istedi.
Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Ulu Cami Avlusu'nda bir araya gelen, Saadet Partisi (SP) Mersin İl Gençlik Kolları üyeleri, İsrail'in Gazze kentine yönelik hava saldırısını kınadı. Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan eylemciler; "Kahrolsun İsrail", "Hamas'a Uzanan Eller Kırılsın" şeklinde sloganlar attı.
Grup adına açıklama yapan SP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Murat Seskin, İsrail'i zalimlikle suçlayarak yapılan hava saldırısının Filistinli çocukların okul saatine denk getirilmesi ve atılan füzelerin sivil yerleşim merkezlerini hedef almasının da vahşet olduğunu savundu. Seskin, "Çok net ifade ediyorum; bu bir devlet terörüdür. Bu bir insanlık suçudur. Bu adı konulmamış bir soykırımdır. İsrail, derhal bu saldırılara son vermelidir" dedi.


Filistin'de yaşananlara son verilmesinin Türkiye'nin öncelikli görevi olduğunu kaydeden Seskin, bu noktada da AK Parti Hükümeti başta olmak üzere tüm Müslüman ülkelerin, uluslararası kurum ve kuruluşların bir an önce harekete geçerek saldırıların durdurması gerektiğinin altını çizdi. Murat Seskin, "Basit kınamalar, sıradan uyarılar zalim İsrail'i daha da cesaretlendirmektedir. Bu zalimlere ciddi yaptırımlar gerekmektedir" diye konuştu.


Yapılan açıklamanın ardından grup, İsrail bayrağı yaktı ve sonrasında da Filistin'de hayatını kaybedenler adına Fatiha okudu. Protesto gösterisinin ardından kalıtımcılar olaysız bir şekilde dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 14:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?