30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Mersin'de işsizlik oranı geriliyor

MERSİN'DE İŞSİZLİK ORANI GERİLİYOR

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, istihdam piyasasının doğru yönetilmesi halinde; işsizlik ve buna bağlı göstergelerin anlamlı ve kabul edilebilir bir düşüş göstereceğini söyledi. Güzeloğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan 2010 yılı değerlendirmelerindeyse; kentteki işsizlik olgusunda bir düşüş eğiliminin göze çarptığını vurguladı.

'2011 Yılı Ocak Ayı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı', Vali Güzeloğlu başkanlığında gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda yapılan oturumda konuşan Güzeloğlu, Türkiye ölçeğinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından hayata geçirilen; 'Ulusal Meslek Edindirme Projesi (UMEM)' kapsamında istihdama dönük çalışmaların Mersin ve Tarsus ilçesinde sürdürüldüğü bilgisini verdi. Nitelikli ara eleman yetiştirilmesinin yanında mesleki eğitim altyapısının güçlendirilmesi noktasında UMEM kapsamında 2011 yılı için Mersin'e ayrılan ödeneklerle birlikte yoğun bir çalışma başlatıldığını anlatan Güzeloğlu, yıl içerisinde en az 4 bin kişinin istihdam edilmesinin planlandığını açıkladı.

UMEM çerçevesinde açılacak olan meslek edindirme kurslarının sayısının yanında projeyle birlikte kente aktarılan ödeneğin de arttırılmasının önemli olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, bunu yanında merkezi yönetimce kente aktarılan ödeneklerin de yüksek bir orana taşınmasını amaçladıklarını dile getirdi. Göçle birlikte kent nüfusunun da arttığını hatırlatan Güzeloğlu, Mersin'e gelen insanlarımızın istihdam edilmesi, istihdam piyasasını üreten bir konuma taşınması bizim önceliklerimiz arasında. Bunun için temel şart; eğitim ve eğitime dayalı beceri ve yetenektir” dedi.

UMEM ile başlayan süreçte iş adamlarıyla yapılan akit sözleşmelerinde; değişik oranda istihdam taahhütlerinin olduğunu hatırlatan Hasan Güzeloğlu, bu oranın da yüzde 90'a ulaştığı bilgisini verdi. Güzeloğlu, “Yıl içerisinde düzenleyeceğimiz mesleki eğitim kurslarında artık istihdam garantisini açık bir şekilde ortaya koyuyor ve bunu vurguluyoruz. Çünkü nitelikli eleman yetiştirilme sürecinin istihdamla buluşması hem kursa konu olan insanlar için kaçınılmaz, hem de il genelindeki istihdam sorununun azaltılması için vazgeçilmez bir tercih ve önceliktir” diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak kimi alanlarda oldukça önemli ve başarılı kursların açılmasının kendilerini mutlu ettiğinin altını çizen Güzeloğlu, narenciye sektöründe paketleme alanında ciddi bir ara eleman sıkıntısı yaşandığını, sorunun aşılabilmesi adına Türkiye'de ilk defa Mersin'de mesleki kurslar açıldığını ve eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlerin de sektörde istihdam edileceğine dikkat çekti. Güzeloğlu, “Tüm bu gelişmelerle istihdam piyasası doğru yöneltildiği takdirde; işsizlik ve buna bağlı göstergelerin anlamlı ve kabul edilebilir bir düşüşe geçecektir. Nitekim, TÜİK tarafından 2010 yılı için yapılan değerlendirmelere bakıldığında; Mersin'de işsizlik olgusunun düşüş eğiliminde olduğu göze çarpıyor” ifadesini kullandı.

MERSİN'DE İŞSİZLİK ORANI GERİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 17:31:04
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 17:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?