2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin’de kablo çalan hırsızı elektrik çarptı

Çilek Mahallesi’nde bulunan Nakliyeciler Sitesi karşısındaki TEDAŞ’a ait elektrik trafosunda meydana geldi. Yanında bir arkadaşı ile birlikte hırsızlık amacıyla trafo merkezine giren 16 yaşındaki H.Ş., elektrik kablolarını çalmak istediği sırada yüksek gerilim hattında akıma kapılarak feci şekilde yandı.

Olayın ardından yanında bulunan Ferhat adlı genç kaçarken, yaralı H.Ş. çağrılan ambulansla Mersin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunun büyük bir bölümünde yanıklar oluşan H.Ş., ilk müdahalesinin yapıldığı Acil Servis’de acılar içinde inledi. H.Ş., polislere verdiği ilk ifadesinde, yanında Ferhat isimli arkadaşı ile birlikte trafo merkezine kablo hırsızlığı yapmak için girdiklerini söyledi.

İlk tedavisi Mersin Devlet Hastanesi’nde yapılan H.Ş., ardından Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. H.Ş.’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.
Öte yandan, olayın meydana geldiği trafo merkezine gelen TEDAŞ ekipleri inceleme yaptı. TEDAŞ görevlileri, H.Ş.’nin elektrik akımına kapıldığı trafo merkezinden 15 bin voltluk elektrik akımının geçtiğini söyleyen görevliler, aynı trafo merkezinde daha önce de kablo hırsızlığı olaylarının yaşandığını, bu tip hırsızlık olaylarının kuruma büyük ölçüde zarar verdiğini belirttiler.

MERSİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2004 Pazar 16:21:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?