2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de kaçaklar konteynırda yakalandı

 Mersin Limanı'nda yurt dışına yasa dışı yollarla kaçmaya çalışan 7 Türk vatandaşı yakalandı. Kaçakların, cam yüklü konteynır içerisinde, havasızlıktan bunalarak "İmdat" çığlıkları atmaları üzerine yakalandıkları bildirildi.
Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ile Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerinin birlikte yürüttüğü operasyonda, Mersin Limanı içerisinde 9 Nolu rıhtımda bekleyen cam yüklü bir konteynır içerisinde, yurt dışına kaçmaya çalışan 7 kişi yakalandı. İnsan kaçakçılığı ile ilgili aldıkları bir duyum üzerine Mersin Limanı içerisinde çalışma yapan ekipler, "155 Polis İmdat" telefonuna yapılan ihbarla 9 Nolu rıhtıma yöneldi. Bir konteynır içerisinde "İmdat" çığlıklarının geldiği ihbarını alan polis, konteynır yığınlarını vinçlerle tek tek indirdi.
Mersin Limanı'nda demirli, Port Said Senator adlı gemiyle Hollanda'ya gönderilmek üzere mühürlenmiş konteynırları açan ekipler, cam yüklü konteynır içerisinde tamamı Türk 7 kaçak yolcu buldu. Ş.Ö., A.G., Y.Y., M.S., T.C., A.Y. ve M.D., adlı kaçak yolcuları gözaltına alan polis, insan tacirlerinin yakalanması için soruşturma başlattı.
Yakalanan kaçak yolcuların havasızlıktan boğulmak üzere olduğunu ifade eden yetkililer, ele geçen kaçaklardan M.D.'nin hırsızlık suçundan kesinleşmiş 4 yıl cezası nedeniyle arandığını belirtti. Kaçakların insan tacirlerine Hollanda'ya gidebilmek için adam başı bin 500 Euro ile 2 bin Euro arasında para ödediklerini kaydedildi.
HÜSEYİN KAR - MERSİN (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2004 Çarşamba 23:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?