2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de kedi katliamı

Mezitli ilçesi sahilinde bulunan Soli Tesisleri sakinleri, yönetimin sokak kedilerini tarım ilacıyla zehirleyerek öldürdüğünü iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Site yönetimi ise suçlamaları kabul etmedi.

Yaz aylarında nüfusu 10 bini aşan Soli Tesisleri yönetiminin sokak kedilerini toplatarak siteden uzakta bir yerde ölüme terk ettikleri iddiaları üzerine harekete geçen Soli Tesisleri sakinleri, 112 imza topladı. Valilik nezdinde de girişimde bulunan vatandaşlar, kedilerin toplatılmalarının önüne geçti. Bu gelişmeler üzerine sokak kedilerine bakan sakinler, kedileri kısırlaştırma işlemlerine başladı. Ancak yönetimin bununla yetinmeyerek işçilere gördükleri kedileri öldürmeleri yolunda talimat verdiğini iddia eden ve işçilerin kedi yavrularını taşla öldürdüklerine tanık olduklarını ileri süren Soli Tesisleri sakinleri, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Vatandaşlar, yönetimin bu eylemiyle 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na aykırı davrandığını öne sürdü.

Soli Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Yeniçıkan ise yaptığı açıklamada, kedilere düşman olmadıklarını, bilinçsiz şekilde beslenmesine karşı olduklarını belirterek, "Herkes kadar bizim de hayvan sevgimiz vardır. Ancak, bu kedilerin çoğalmasının da önüne bir şekilde geçilmesi hem çevre hem de sağlık açısından gereklidir" dedi.

Mersin Valiliği, Çevre ve Orman Müdürlüğü, Hayvanları Koruma Derneği ile Veteriner Odası nezdinde ortak bir çalışma ile kedilerin kısırlaştırılması yönünde çalışma yaptıklarını belirten Yeniçıkan, kedi katliamının söz konusu olmadığını, basına servis edilen fotoğrafların da kendileriyle bir ilgisinin bulunmadığını savundu. Yeniçıkan, bu konuda kendilerinin de hukuk mücadelesi başlatacaklarını açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 16:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?