2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de kedi kurtarma operasyonu başarılı bitti

Sabah saatlerinde İstiklal Caddesi üzerindeki kanalizasyon kanalı içerisinde bir kedinin miyavlama sesini duyan vatandaşlar, belediyeyi arayarak durumu bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen Mersin’in alt birim Akdeniz Belediyesi zabıta ekipleri, kanalizasyon çukuruna düşen bir kedinin orada mahsur kaldığını tespit etti. Belediye ekipleri daha sonra iş makinelerinin bölgeye gelmesiyle, kedi kurtarma operasyonuna başladı. Bir vincin ucuna bağladıkları halatla kanalizasyon kanalı üzerindeki taşları kaldıran belediye görevlileri, yavru kedinin bulunduğu yere ulaşmaya çalıştı. Taş kapakları kaldırarak kanalizasyona giren bir belediye çalışanı, balçığa saplanan yavru kediyi kurtararak dışarıya çıkardı. Ancak çok korktuğu gözlenen kedi, kendisini kurtaran görevlinin elini tırmalayarak kurtulup, orada bulunan bir kamyonun altına kaçtı. Yavru kedi, görevliler tarafından gizlendiği yerden çıkartılarak korumaya alındı.


Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla Bal, kedinin tırmaladığı personelin kuduz aşısının yapılacağını belirterek, "Akdeniz Belediyesi her konuda olduğu gibi sahipsiz hayvanlar konusunda da duyarlı davranarak onların iyi ortamda yaşaması için mücadele vermeye devam edecek" dedi.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 13:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?