2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de Kongra - Gel'i savunan DEHAP'lılara polis müdahalesi

Mersin'de, basın açıklaması yaparak Kongra-Gel'in terör örgütü olmadığını ileri süren DEHAP'lılara müdahale eden polis, 3 kişiyi gözaltına aldı.


DEHAP'lı bir grup, KADEK'in yerine kurulan Kongra Gel'in terör örgütü olmadığını öne sürmek için Mersin İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polis, grubun parti binası önünde açıklama yapmasına izin vermedi.

 Bu sırada, Alanya İş Merkezi'nin 2. katında bulunan İl Başkanlığı'ndan ellerinde pankartlarla aşağıya inen bir grup DEHAP'lının önü pasaj çıkışında polis tarafından kesildi. DEHAP Mersin İl Gençlik Kolları'nın hazırladığı açıklamayı okumak isteyen partililere izin vermeyen emniyet güçleri, basın açıklamasının pasaj içinde okunmasını istedi. Bunun üzerine Gençlik Kolları'ndan bir partili, basın bültenini okumaya başladı.

AKP Hükümeti, ABD ve AB'nin eleştirildiği açıklamada, "Kongra-Gel bugüne kadar hiç silah kullanmadığı halde" cümlesinin okunması üzerine, Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Tuncel, terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesi ile açıklamayı okuyan DEHAP'lının gözaltına alınması talimatını verdi. Talimat üzerine harekete geçen Çevik Kuvvet ekipleri, 3 DEHAP'lıyı yaka paça gözaltına aldı.


Polis, "Baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde slogan atan grubun parti binasına çıkmasını istedi. Çevik Kuvvet ekipleri, bir süre daha slogan atan ve parti binasına çıkmakta direnen grubun binaya girmesini sağladı.

MERSİN -İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2004 Perşembe 19:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?