9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de kurtarma rezaleti

Mersin'de bir evin çatı onarım işini yaparken fenalaşan işçi, çatıdan 1 saatlik gecikmenin ardından itfaiye ekiplerince tamamen ilkel bir şekilde indirilerek hastaneye kaldırıldı. Daha önce iç kanama tedavisi gördüğü öğrenilen işçi, baygın halde kurtarılmayı beklerken, eşi aşağıda sinir krizleri geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, Mahmudiye Mahallesi 4814 Sokak üzerinde bulunan tek katlı bir evin çatısında meydana geldi. Daha önce ağaçtan düşerek iç kanama tedavisi gördüğü öğrenilen inşaat işçisi Kasım Gitmez, arkadaşlarıyla birlikte bir evin çatı katında yaptığı onarım çalışması sırasında aniden fenalaşınca, 112 Acil Servis ekibi çağrıldı. Ancak, hastanın bulunduğu yer evin çatı katı olunca, sağlık görevlileri müdahalede zorlandı. Çatıya çıkamayan sağlık ekibi, hastanın bulunduğu yere oksijen tüpü göndererek, yanındaki arkadaşları aracılığı ile hastaya oksijen verilmesini sağladı. Bu durum, olayı izleyen mahallelinin tepkisine neden olurken, vatandaşlarla sağlık görevlileri arasında zaman zaman tartışma yaşandı.

Kurtarma çalışmalarını izleyen mahalleli, sağlık ekibinin çatıya çıkarak hastaya müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Bu arada, hastanın çatıdan indirilmesi için çağrılan ilk itfaiye aracının merdiveninin bulunmaması, vatandaşların tepkisini daha da artırdı. Bu sırada inşaat işçisi Kasım Gitmez, çatıda baygın halde kurtarılmayı beklerken, olayı duyarak gelen eşi Bilgin Gitmez ise feryat ederek sinir krizleri geçirdi. Yaklaşık 1 saatlik bir beklemenin ardından merdivenli itfaiye aracı olay yerine geldi. Ancak, iç kanama tehlikesi bulunan hasta sedye ile indirilmesi gerekirken, itfaiye ekipleri ve yanındakilerin yardımıyla karga tulumba itfaiye aracının merdivenine konuldu. Önce bir kamyonun üzerine alınan işçi, oradan da sedyeye alınarak ambulansa götürüldü. Baygın halde ambulansa taşınan işçi Kasım Gitmez, daha sonra Toros Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.
Vatandaşlar, olayın tam bir kurtarma rezaletine dönüştüğünü ileri sürerek, itfaiye ve sağlık görevlilerine tepki gösterdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 14:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?