4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'de 'kurtuluş' coşkusu

MERSİN'DE 'KURTULUŞ' COŞKUSU

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 'Kurtuluş Gecesi'nde ise büyük coşku yaşandı.

Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP Mersin Milletvekilleri İsa Gök ve Ali Oksal, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz'ün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan Başkan Özcan, 88 yıl önce Türkiye'nin, iç ve dış mihraklar tarafından tehdit edildiğini hatırlatarak, bugün gelinen noktada da ülkenin oldukça tehlikeli bir süreçten geçtiğini dile getirdi.

Özcan, “Bu ülkenin bağımsızlığı için kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden herkes mücadele etmiştir. Bu mücadele sonucu elde edilen kazanımları bizler de çocuklarımıza anlatmalıyız. O yüzden bu tür özel günlere büyük önem veriyoruz. Tüm bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin bağımsızlığı için hayatını veren şehitlerimizi ve aramızda olmayan gazilerimizi minnetle anıyor, Mersinlilerin 3 Ocak Kurtuluş Bayramı'nı kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, 'Kurutuluş Destanı' adı verilen bir gösteri gerçekleştirirken, Şehir Tiyatrosu Oyuncuları ise Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun anlatıldığı tiyatro eserini sahneledi. Etkinliğe katılanlar Kent Orkestrası'nın seslendirmiş olduğu marşlara eşlik ederken, Vali Hüseyin Aksoy, Tuğamiral Mustafa Karasabun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan sahneye çıkarak, ellerine Türk bayrağı alıp 10. Yıl Marşı'nı söyledi. Gösterinin ardından 'Kurtuluş Günü Kokteyli'ne geçildi. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı tarafından seslendirilen parçalar geceye renk katarken, etkinliğin son bölümünde sahneye çıkan Başkan Özcan, konuklara sürpriz yaparak 2 parça seslendirdi.

MERSİN'DE 'KURTULUŞ' COŞKUSU
MERSİN'DE 'KURTULUŞ' COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 14:25:01
Güncelleme :4 Ocak 2010 Pazartesi 14:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?