2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de kurtuluş coşkusu

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 83. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı kurtuluş yıl dönümü törenleri, sabah saat 09.00’da istasyonda başladı.

Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından temsili milis kuvvetlerini taşıyan tren, il protokolü tarafından karşılandı. Ardından kortej, askeri bando eşliğinde valilik binasına kadar yürüdü. Burada göndere Türk Bayrağı çekilmesinin ardından Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Necati Kurt ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan tebrikleri kabul etti.

3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü kutlamaları, daha sonra Cumhuriyet Alanı’nda devam etti. Cumhuriyet Alanı’ndaki tören saat 10.00’da başladı. Buradaki törene, il protokolünün yanı sıra Mersin Milletvekilleri Ali Er, Ali Oksal, Vahit Çekmez ve Şefik Zengin ile çok sayıda vatandaş katıldı. Çelenklerin Atatürk Anıtı’na sunulmasının ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı. Tören, Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu, Tuğamiral Necati Kurt ve Belediye Başkanı Macit Özcan’ın halkın bayramını kutlamasıyla sürdü.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "Atalarımızdan aldığımız bu güzel vatan topraklarını ilelebet koruyacağız" dedi.
Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’ndan Deniz Üsteğmen Enver Pögen ve Muharip Gaziler adına Kemal Cındız’ın konuşmalarıyla devam eden tören, halk oyunları ekibinin gösterileri ve resmi geçitle sona erdi. Törene, öğrencilerin yanı sıra Mersin merkeze bağlı yaklaşık 40 köyden gelen vatandaşlar da katıldı. Halkın bu yılki kutlamalara daha yoğun ilgi gösterdiği dikkat çekerken, vatandaşların alana dev Türk bayraklarıyla geldiği görüldü. Kırıkkale Belediyesi Mehter Takımı ise gösterileri sırasında büyük alkış aldı.

Mersin-İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 13:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?