2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin'de memurlara halktan da destek geldi

Hükümetle yürüttükleri toplu görüşmelerde istemlerine olumlu yanıt alamayan kamu sendikaları ayrı ayrı eylem sürecine girdi. Türkiye Kamu-Sen’in dün gerçekleştirdiği "Psikolojim Bozuldu Viziteye Çıkıyorum" eyleminin ardından KESK’in bugün ülke genelinde yaptığı mitinglere Mersin’deki memurlar da katıldı.

KESK’in Mersin Mitingi saat 12.00’de Devlet Hastanesi önünden yürüyüşle başladı. Petrol kirliliği ile mücadele eden Karaduvar Mahallesi sakinlerinin ön safı oluşturduğu yürüyüş ve mitinge yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Karaduvarlılar’ın yarı çıplak olarak mitinge katılması dikkat çekerken, davul zurna eşliğinde oyunlar oynandı, halaylar çekildi. Türkiye Kamu-Sen, işçi sendikaları ve çeşitli siyasi parti temsilcilerinin destek verdiği yürüyüşte "Sadaka değil toplu sözleşme", Parasız eğitim parasız sağlık", İnsanlık onuru sermayeyi yenecek" gibi sloganlar atıldı. Mitinge katılan Karaduvarlılar ise yol boyunca "Karaduvar bizimdir bizim kalacak", "Mersin Hiroşima Olmasın" sloganlarıyla çevreye sahip çıktı.

Kalabalığın Metropol Miting Alanına ulaşmasının ardından bir konuşma yapan KESK Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Avcı, toplu görüşme masasında henüz emekçiler adına bir ilerleme sağlanamadığını hatırlattı.

 Avcı, bunun sorumluluğunun gerilim politikası yaratmaya çalışan hükümet olduğunu söyledi. Hükümetin emekçileri topluma şikayet ederek, acizliğini gizlemeye çalıştığını belirten Avcı, "Bizi iyi giden ekonomiyi ve istikrarı bozmakla suçluyorlar. Bu ülkede hiçbir şey iyi gitmiyor ki. Geçmişteki üç haneli enflasyondan da, yolsuzluklardan da biz emekçiler sorumlu değildik. Hükümet içte ve dışta yaşadığı aczi gizlemenin peşinde" dedi. KESK olarak onurlu bir yaşam için verdikleri mücadeleyi sürdüreceklerini belirten KESK MYK Üyesi İhsan Avcı sözlerini "Emek, barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde kararlılığımız devam edecektir" diye konuştu.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2004 Cumartesi 15:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?