3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Mersin'de noel ayini

Mersin'de, Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde, Ruhani Reisi Peder Roberto Ferrari, Peder Mesut Kalaycı ve Rahip Henry Leylek'in katılımı ile Noel Ayini düzenlendi.

Hıristiyan aleminin her yıl geleneksel olarak 24 Aralık'ta kutladığı Noel, bu yıl da Mersin'de coşkuyla kutlandı. Mersin Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde yapılan Noel kutlamalarına yüzlerce Hıristiyan katıldı. Latin İtalyan Katolik Kilisesi Müdürü Rahip Henry Leylek, bu kutsal günde bütün insanlarla bir arada olmaktan mutlu olduklarını söyledi. Leylek, "Noel bayramı Mesih İsa'nın doğum günü. Tüm Hıristiyan alemi bu gece Noel'i kutlamaktadır. Biz Hıristiyanlar için bu gece çok kutsaldır" dedi.

Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde İncil'den ayetlerin okunduğu ayinde, dualar edildi ve ilahiler söylendi. Noel'e katılanlar daha sonra mum yaktılar. Hz. İsa'nın doğum ve ölümünün anlatıldığı ayinde, İsa Peygamber'in doğumuyla dünya barışının başladığı ve onun bu doğum gününün tüm dünyaya barış ve mutluluk getirmesi için dualar edildi.

Peder Mesut Kalaycı, Noel'i kutlamakla hayatı daha iyi anlamaya çalıştıklarını belirterek, "25 Aralık, Hıristiyan kiliselerinin hepsi tarafından Hz. İsa'nın doğum günü olarak kutlanır. Katolik kilisesi 25 Aralık, Ortodoks kiliseleri ise 4. yüzyıldan itibaren bu tarihi benimsemişlerdir. Katolik kilisesi bugünü, birincisi gece yarısı, ikincisi güneş doğarken, üçüncüsü ise sabah olmak üzere 3 ayin düzenleyerek kutlarlar'' diye konuştu. Bütün dinlerin sevgi dini olduğunu ifade eden Kalaycı, "İnsanlar, kendi

dinlerini yaşarlarsa, kendi kitaplarına inanırlarsa bugün ne savaş olur, nede kavgalar. Bütün dinler diyalog içerisine girerse, sıkıntılar ortadan kalkar. Hangi dine mensup olursa olsun, hangi ırka mensup olursa olsun onlarda Allah'ın kullarıdır ve çektikleri acıyı bizlerde çekiyoruz" şeklinde konuştu.

Ayin, düzenlenen kokteyl ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 16:26:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?