4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin'de Öğretmenler Günü kutlamaları

24 Kasım Öğretmenler Günü, Mersin'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Cumhuriyet Alanı'ndaki törene; İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ersoy'un Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi. Cumhuriyet Alanı'ndaki törene katılan öğrenciler de, ellerindeki dövizlerle günün önemini vurguladı. 

Daha sonra Kültür Merkezi'nde devam eden kutlama programına; Vali Hüseyin Aksoy, alt birim belediye başkanları da katıldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kutlama mesajının okunması ile başlayan program, Necati Bolkan İlköğretim Okulu Aday Öğretmeni İlknur Okçu ve Fen Lisesi'nden emekli olan Metin Böke'nin duygularını aktarması ile sürdü. Böke, "Yüzlerce öğrencinin abideleşen yüzü, en kıymetli emanetim olacaktır" dedi. 

Günün önemine ilişkin konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, geleceğe umutla bakılabilmesi için yetiştirilecek gençlerin kaliteli birer eğitim almış olması gerektiğini söyledi. Bu konuda öğretmenlere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Ersoy, "600 bin öğretmen ve 15 milyon öğrenci ile dünyanın en genç ve geleceğe umutla bakan milletiyiz. Bu bizi ileriye taşıyacaktır" diye konuştu. 

Vali Hüseyin Aksoy ise Ulu Önder Atatürk'ün belirlediği hedeflere doğru ilerlenmesinde öğretmenlerin eğitimin temel taşları olduğunu ifade etti. Vali Aksoy, öğretmenlere seslenerek, "Ata'nın hedefleri doğrultusunda ilerleyen sizler, yeryüzünün en seçkin mesleği olan, öğretmenlik mesleğinin mensuplarısınız" diye konuştu. 

Kutlamalar, emekli olan öğretmenlere Vali Aksoy tarafından hizmet şeref belgelerinin verilmesiyle sürdü.
iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 14:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?